Віктор Ющенко занепокоєний скороченням фінансування Українського радіо

11 Червня 2007
13125
11 Червня 2007
18:37

Віктор Ющенко занепокоєний скороченням фінансування Українського радіо

13125
Віктор Ющенко занепокоєний скороченням фінансування Українського радіо

Президент України Віктор Ющенко звернувся з листом до Прем’єр-міністра Віктора Януковича з приводу ситуації, яка склалася внаслідок істотного скорочення коштів на поширення програм Національної радіокомпанії України.

Про це повідомляє прес-служба Голови держави.

«При зростанні тарифів на трансляцію майже в 1,3 раза обсяги фінансування Українського радіо скоротилися на чверть. У результаті очікується відносне скорочення обсягів поширення програм радіокомпанії на 40 відсотків», – йдеться в листі Глави держави.

Як зазначає Президент України, вже в березні 2007 року через скорочення бюджетних асигнувань на трансляцію програм припинено мовлення Українського радіо на середніх хвилях у деяких областях України, передусім у прикордонних, гірських регіонах, а також АР Крим, про що свідчать звернення обласних державних адміністрацій, громадських організацій та радіослухачів.

Крім того, переконаний Віктор Ющенко, така перспектива неминуче призведе до перерозподілу частотних присвоєнь на міжнародному рівні та втрати нашою державою не лише радіочастотного ресурсу, а й можливості налагодити цифрове мовлення у цьому діапазоні.

Президент просить Прем’єр-міністра вжити відповідних заходів для поновлення трансляції програм Українського радіо на середніх хвилях і поінформувати про результати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13125
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду