Вітчизняний кіноринок набирає обертів

30 Травня 2007
21755
30 Травня 2007
15:41

Вітчизняний кіноринок набирає обертів

21755
Вітчизняний кіноринок набирає обертів

Кіноринок України останнім часом став активно розвиватися, повідомляє УНІАН. Проте попит на вітчизняний кінопродукт ще не виріс настільки, щоби зйомки окупалися прокатом в Україні. Тому необхідне залучення зарубіжних, перш за все російських, капіталів.

 

Сьогодні з’явилася велика кількість продакшн-студій, які беруться за створення коротких фільмів: на думку фахівців, вони повинні замінити довгі серіали в прайм-таймі.

 

Замовлення на подібні зйомки, як і фінансування, надходять переважно з Росії. Вітчизняні кінорежисери вважають, що ми надто залежні у фінансовому відношенні. 300 тисяч доларів (а стільки в середньому коштує телемуві), витрачені для внутрішнього ринку, не повертаються. Тому, на думку кінорежисерів, все, що знімається в Україні, повинно продаватися і Росії. Це ринок, який не можна ігнорувати, якщо кіновиробники хочуть окупити фільм.

 

Ще однією перешкодою на шляху розвитку великого українського кіно український режисер Андрій Дончик вважає недостатній розвиток мереж кінопрокату. «На сьогоднішній момент кінопрокат в Україні – ще не бізнес. У нас не вистачає достатньої кількості кінотеатрів. Але якщо буде така кількість кінотеатрів, як у Росії, це стане бізнесом. Як тільки можна буде повернути вкладені гроші, тоді піде справжнє кіно», – зазначив він.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21755
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду