Газета «Сегодня» вигадала інтерв`ю з членом ЦВК?

10 Травня 2007
2491
10 Травня 2007
17:13

Газета «Сегодня» вигадала інтерв`ю з членом ЦВК?

2491
Газета «Сегодня» вигадала інтерв`ю з членом ЦВК?

Член Центральної виборчої комісії Андрій Магера просить ЗМІ більш коректно і точно висвітлювати діяльність ЦВК та її членів.

З таким проханням А.Магера звернувся до засобів масової інформації у зв’язку з розповсюдженням рядом ЗМІ та інтернет-видань про його інтерв’ю газеті «Сегодня».

«Висловлюючи наперед вдячність за увагу до моєї скромної персони, хочу відзначити кілька моментів. По-перше, інтерв’ю газеті "Сегодня" протягом останніх 6 місяців мною не надавались. По-друге, у засобах масової інформації мною, як членом ЦВК, не висловлювалась, не висловлюється і не може бути висловлена офіційна позиція державного органу – Центральної виборчої комісії. Таким правом згідно із законом за статусом наділений лише голова Центрвиборчкому», - зазначає А.Магера.

Раніше повідомлося, газета «Сегодня» 8 травня оприлюднила інтерв’ю А.Магери, у якому нібито він заявив, що ЦВК вважає оптимальним проведення дострокових парламентських виборів 1 або 8 липня.

«Для нас оптимальна дата виборів – 1 або 8 липня. Не пізніше. В цьому випадку всі політичні парламентські партії знову одержать право подати кандидатури членів окружкомів. Багато людей буде у відпустці, і ЦВК просто не зможе знайти людей для роботи на виборчих дільницях», - наводила слова А.Магери газета «Сегодня».

Крім того, видання наводило його думку щодо можливого звільнення членів ЦВК у разі їх хвороби. «Якщо, наприклад, 10 травня запуститься маховик дострокових виборів, то ні парламент, ні Президент не потерплять того, що член ЦВК не ходитиме на роботу. Реакція, думаю, буде моментальною – «хворого» тут же звільнять і на його місце призначать нову людину», - цитувала газета слова А.Магери.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду