Янукович віддає вибори в руки Ради

7 Травня 2007
2690
7 Травня 2007
13:02

Янукович віддає вибори в руки Ради

2690
Янукович віддає вибори в руки Ради

Прем’єр Віктор Янукович наголошує, що рішення про проведення дострокових виборів повинно прийматися Верховною Радою.

Про це він заявив у понеділок під час громадських слухань щодо врегулювання політичної кризи.

«Це питання політичне, воно повинно прийматись в парламенті на рівні всіх учасників політичного процесу і, перш за все, партій, присутніх в парламенті», – підкреслив він.

За словами Януковича, він запропонував Президенту Віктору Ющенку алгоритм дій, що передбачав створення робочої групи для напрацювання необхідних ініціатив для повернення в правове поле.

«Друге – відпрацювання всіх необхідних законів. І останнє питання – доцільності проведення позачергових виборів – залишити на розгляд парламенту. Воно повинно бути прийнято в залі. безумовно, за узгодженням учасників всього цього процесу», – наголосив Янукович.

За словами Прем’єра, «якщо й проводити вибори, то безумовно, вони також повинні пройти в правовому полі, якого на сьогоднішній день не існує». «Над цим питанням треба працювати. Для цього треба, щоб Верховна Рада працювала», – вважає він.

Янукович також запевнив спікера Олександра Мороза, що Партія регіонів пішла на переговори з Президентом не з метою зміни формату коаліції. «Ми зробили це не тому, що ми прагнемо до переформатування коаліції. Таке питання не стояло і не стоїть в Партії регіонів. Коаліція створена, працює, існує», – зазначив Прем’єр.

У громадських слуханнях в Українському домі, крім Прем’єра, беруть участь голова Верховної Ради Олександр Мороз, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, фракції Компартії Петро Симоненко, попередні президенти України Леонід Кравчук та Леонід Кучма, екс-спікер Володимир Литвин та інші.

Водночас Янукович і Мороз у своїх виступах висловили жаль з приводу відсутності на слуханнях представників Секретаріату Президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду