До експертної ради «Телетріумфу» увійшли Владислав Ряшин, Олександр Ткаченко та Ігор Куляс

18 Квітня 2007
3623
18 Квітня 2007
16:14

До експертної ради «Телетріумфу» увійшли Владислав Ряшин, Олександр Ткаченко та Ігор Куляс

3623
 До експертної ради «Телетріумфу» увійшли Владислав Ряшин, Олександр Ткаченко та Ігор Куляс

Сформована експертна колегія щодо визначення премії «Телетріумф». Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко: «Ми сформували цю колегію шляхом опитування національних та регіональних телеканалів. На наступному засіданні Оргкомітету ми плануємо  затвердити цей склад». 

 

Віталій Шевченко повідомив, що з 300 можливих кандидатур було обрано 120 експертів.  

За його словами, найбільшою довірою телеіндустрії користувалися Владислав Ряшин, Олександр Ткаченко та Ігор Куляс. У цьому році до членів колегії висувалися такі вимоги: це мають бути авторитетні люди, що викликають довіру у представників галузі і працюють у творчих колективах або задіяні у виробництві телевізійної продукції не менше трьох останніх років. 

 

«Але цією умовою керівники деяких телеканалів знехтували. До складу експертів увійшло кілька осіб, які не відповідають цьому критерію (приміром, Бенюк), так само пройшло кілька журналістів, які пишуть на ці теми, але не працюють у галузі»  – наголосив Віталій Шевченко. 

 

Крім того, до складу експертної колегії увійшли всі члени Нацради. 

 

Перелік номінацій цьогорічної премії теж відрізнятиметься в порівнянні з минулими роками. За словами Віталія Шевченка, буде запроваджено дві регіональні номінації (раніше була одна – «Краща регіональна програма») – «Краща інформаційна програма» та «Краща програма іншого жанру»: «У нас були пропозиції з різних міст запровадити ще кілька регіональних номінацій, але я думаю, що це неправильно і ми навряд чи підемо цим шляхом. Якщо «Телетріумф» претендує на статус загальнонаціональної, то до неї має бути один підхід – нагороджуватися мають найкращі зразки. Якщо об’єктивно регіональні програми не витримують конкуренції, то ми не можемо нічого з цим зробити». Але Віталій Шевченко розглядає можливість запровадження окремої премії «Телеперспектива» для регіональних компаній. 

 

«Ми хочемо запровадити номінацію на стикові жанрів. Дати можливість компаніям, подати сюди продукт, який не підпадає під жодну з номінацій, – розказав голова Нацради, плануємо окрему номінацію, переможців якої визначають журналісти». 

 

Також цього року не буде низки індивідуальних номінацій: «Відпали у нас номінації, які стосувалися кращого режисера, кращого продюсера, оскільки ці люди, як правило, проходили по іншим номінаціям із виготовленими програмами, яких так чи інакше теж помічають, оцінюють і нагороджують. Із індивідуальних речей у нас лишилися ведучі новин та дизайн».  

 

Віталій Шевченко говорив про бажання провести радіопремії, але наголосив на тому, що фінансових можливостей у Нацради немає: «У нас є лише організаційні можливості». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду