Голлівудські компанії змагаються за право екранізувати історію Олександра Литвиненка

15 Січня 2007
873
15 Січня 2007
10:11

Голлівудські компанії змагаються за право екранізувати історію Олександра Литвиненка

873
Голлівудські компанії змагаються за право екранізувати історію Олександра Литвиненка

Кінокомпанія Columbia Pictures та режисер Майкл Менн (Michael Mann) мають намір скласти конкуренцію компанії Warner Bros. в екранізації історії колишнього працівника ФСБ Олександра Литвиненка. Як повідомляє Variety, Columbia придбала за 500 тисяч доларів права на книжку «Смерть дисидента», яку пишуть удова Литвиненка Марина та його друг Апекс Гольдфарб.

 

Книга буде видана у травні 2007 році. В ній буде викладено історію Литвиненка та його шпигунської карєри у жанрі політичного трилера.

 

Раніше повідомляли про те, що кінокомпанія Warner Bros. придбала права на ще ненаписану книжку «Історія Саші. Життя і смерть російського шпигуна», автором якої буде глава лондонського бюро газети The New York Times, Алан Ковелл (Alan Cowell). Ця книжка повинна зявитись в американських книгарнях до кінця 2007 року.

 

Нагадаємо, що Олександр Литвиненко помер в одній із лондонських лікарень від отруєння великою дозою радіоактивного ізотопу полоній-210. Розслідування загибелі Литвиненка паралельно ведуть російські та британські правоохоронці.

 

Олександр Литвиненко був свідком у справі українського журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Подробиці

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду