Свідків у справі Литвиненка будуть охороняти від російських слідчих

14 Січня 2007
848
14 Січня 2007
17:38

Свідків у справі Литвиненка будуть охороняти від російських слідчих

848
Свідків у справі Литвиненка будуть охороняти від російських слідчих

До свідків у справі Литвиненка буде приставлено збройну охорону - спецпідрозділ, що охороняє прем’єр-міністра та членів уряду Великобританії.

Про це написала в неділю 14 грудня британська газета Telegraph.

 

Як повідомляється, цей захід безпеки необхідний, «щоб захистити свідків від можливої загрози їхньому життю з боку російських слідчих».

 

Представники Росії планують допитати близько 100 свідків у справі Литвиненка у Великобританії. Кілька з них, у тому числі Борис Березовський, «бояться бути викраденими або навіть вбитими російськими «каральними загонами», які працюють під прикриттям слідства», зазначає видання.

 

«Кожному свідкові, якому може загрожувати небезпека, буде забезпечено належний рівень захисту», - повідомив газеті старший інспектор відділу безпеки, ім’я якого не називається. За його словами, російським слідчим «буде надано повну свободу пересувань та допиту», якщо це не буде загрожувати життю та здоров’ю свідків.

 

Олександр Литвиненко - колишній офіцер ФСБ РФ, котрий втік у 2000 році до Великобританії та отримав британський паспорт у жовтні цього року, помер 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона. Фахівці британської Агенції з охорони здоров’я виявили в його тілі сліди радіоактивного елементу полонія-210, який згодом також було знайдено в місцях, які відвідував Литвиненко, зокрема, у ресторані Itsu та готелі Millennium у центрі Лондона, а також у його будинку в районі Мазвелл-хілл на півночі британської столиці.

 

Справу про смерть Литвиненка розслідують антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярда та Генпрокуратура РФ.


Кореспондент.НЕТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
848
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду