Військовий журналіст Ігор Рудич скаржиться на утиски з боку керівництва

18 Грудня 2006
4401
18 Грудня 2006
13:32

Військовий журналіст Ігор Рудич скаржиться на утиски з боку керівництва

4401
Військовий журналіст Ігор Рудич скаржиться на утиски з боку керівництва

Військовий журналіст Ігор Рудич заявляє, що керівництво Міноборони здійснює його переслідування у зв'язку з професійною діяльністю.

Про це йдеться у заяві журналіста, яку отримала "Детектор медіа".

Зокрема, після опублікування матеріалів у "Детектор медіа" і "Україні молодій" 3.10.2006 Рудич отримав неповну службову відповідність від Міністра оборони Анатолія Гриценка. Незалежна медіа-профспілка, куди журналіст звернувся за захистом, надіслала листа Міністру оборони про неправомірність накладення стягнення. Офіційної відповіді Міністерства оборони на лист не було.

Надалі з платні Рудича почали вираховувати за Наказом Директора Центральної телерадіостудії МО Владлена Литвиненка по 426 гривень.
Останнім часом проти Рудича було ініційовано низку розслідувань з будь-яких приводів.
Кілька місяців тому був позбавлений премії (33%) за наказом Директора ЦТРС МО без проведення належного розслідування..

Кілька днів тому Рудич звернувся з рапортом щодо отримання службового житла, але отримав відмову, хоча до цього, як зазначається у заяві, аналогічний рапорт був підписаний іншому офіцеру. Цей факт Рудич вважає апогеєм переслідувань, "адже житлове забезпечення гарантується законом про соціальний захист військовослужбовців".

Крім того, у заяві Рудич наголошує на фактах обмеження діяльності журналістів, маніпуляцій громадською думкою з боку Міноборони, та звертає увагу на негативні тенденції сучасної української армії - зокрема на відсутність громадського контролю.

Наразі Ігор Рудич подав скаргу до Генеральної прокуратури і має намір направити позовну заяву до суду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду