Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив свої нагороди

25 Жовтня 2006
12247
25 Жовтня 2006
15:16

Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив свої нагороди

12247
Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив свої нагороди
Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив черговІ нагороди. Відзначають внесок медійниць у розвиток вільної преси. Серед переможців американська, китайська, ліванська та мексиканська журналістки.

Американка Джіл Керол – провела 82 дні у полоні іракських бойовиків. Ліванська журналістка Мей Чідіак проводила журналістське розслідування щодо вбивства колишнього прем’єр-міністра країни Рафіка Харірі. Потому на її життя вчинили замах - підклали бомбу під її машину. Унаслідок вибуху жінка втратила руку й ногу.

Мей Чідіак, журналістка: "Можливо, моє життя й досі в небезпеці. Однак хай там що - я продовжуватиму свою роботу. Деякі сили у Лівані намагаються перешкодити мені та іншим говорити правду усьому світові, про те, що відбувається у нашій країні."

Ще одна журналістка, яку відзначили цього року – китайська репортерка Гао Ю. Її вже нагороджували у 1995. Однак тоді вона не змогла приїхати, бо перебувала за гратами. Пекін засудив журналістку до шести років ув’язнення за нібито розкриття державної таємниці. Ще одна лауреатка – 74 річна мексиканська журналістка Єлена Понятовска. Вона автор книжки "Різанина у Мексиці", в якій засуджує жорстокість влади у п’ятдесятих роках. Упродовж усієї кар’єри відстоювала права громадян та боролася з корупцією.

Єлена Понятовська, журналістка: "Лише якщо ми боротимемося з пригніченням, соціальною несправедливістю - тільки так ми зможемо усвідомити усю багатогранність життя."

На церемонії нагородження вшанували хвилиною мовчання російську журналістку Анну Політковську, яку вбили у Москві 7 жовтня. Водночас учасники церемонії нагородження звертають увагу на те, що з кожним роком професія журналіста стає дедалі небезпечнішою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду