«Коммерсантъ-Украина»: Роднянський підтверджує факт переговорів із Пінчуком про купівлю або обмін акцій Нового каналу

25 Жовтня 2006
5963
25 Жовтня 2006
12:11

«Коммерсантъ-Украина»: Роднянський підтверджує факт переговорів із Пінчуком про купівлю або обмін акцій Нового каналу

5963
«Коммерсантъ-Украина»: Роднянський підтверджує факт переговорів із Пінчуком про купівлю або обмін акцій Нового каналу

Представники Віктора Пінчука спростовують опубліковану вчора інформацію про переговори голови ради директорів «Студії «1+1» Олександра Роднянського з Віктором Пінчуком щодо продажу частки власності «1+1» або її обміну на акції Нового каналу. Зокрема, Микита Потураєв, радник з комунікацій Фонду Віктора Пінчука, у телефонній розмові з «ТК» назвав цю інформацію «чутками».

 

Тим часом газета «Коммерсантъ-Украина» повідомила, що Олександр Роднянський підтвердив факт ведення переговорів не лише з паном Пінчуком, але й з іншими учасниками медіаринку.

 

Роднянський заявив, що не має наміру продавати свою частку в «1+1», але не заперечував, що розглядає можливість обміну своїх активів. «Що ж до обміну акцій «1+1» на акції каналів, що входять до медіахолдингу Пінчука, це цікавіше. Ми шукаємо варіанти розвитку каналу й ведемо переговори з багатьма учасниками медіа ринку. В тому числі з паном Пінчуком».

 

Прес-служба корпорації «Інтерпайп», що належить Вікторові Пінчуку, категорично спростувала факт ведення таких переговорів.

 

Борис Фуксман, співвласник «Студії «1+1», повідомив «Комерсанту», що нічого не знає про можливий обмін або продаж акції каналу. «Скоріш за все, це приватна ініціатива пана Роднянського як голови «1+1», - заявив він.

 

Перший заступник голови правління «Приватбанку» Тимур Новиков, коментуючи чутки про можливу угоду про обмін активами між Роднянським і Пінчуком, сказав «Коммерсанту» наступне: «Якщо такі переговори справді ведуться, то Олександр Роднянський поводиться як недобросовісний продавець, а той, хто веде з ним переговори – як недобросовісний покупець. Що в принципі може говорити Роднянський потенційному покупцеві? Що він продасть канал, якщо виграє апеляційний суд?»  Адвокат Ігоря Коломойського В’ячеслав Карташов нагадав, що відчуження акцій «1+1» заборонене окремими рішеннями Печерського і Шевченківського судів.

 

На думку експертів «Коммерсанта», Роднянський може прагнути вийти з числа акціонерів «1+1», оскільки його бізнес зосереджений у Росії, і йому вигідно позбутись конфліктного активу, передавши зобовязання новому власнику.

 

За матеріалами газети «Коммерсант-Украина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5963
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду