Олексій Мустафін читатиме лекції в рамках ініціативи «Краще не брехати» про прийоми тиску на журналістів

24 Жовтня 2006
1768
24 Жовтня 2006
16:33

Олексій Мустафін читатиме лекції в рамках ініціативи «Краще не брехати» про прийоми тиску на журналістів

1768
Олексій Мустафін читатиме лекції в рамках ініціативи «Краще не брехати» про прийоми тиску на журналістів

Голова інформаційно-аналітичної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін проводитиме зайняття для студентів журналістських ВУЗів у рамках журналістської ініціативи «Краще не брехати».

 

Олексій читатиме лекції, які викриватимуть прийоми тиску на журналістів і способи протистояння  їм.

 

«Так, Олексій був на боці цензорів у 2004 році, коли очолював новини «Інтеру». Але його робота на тому ж «Інтері» у 2005 і зараз на СТБ – це зовсім інша журналістика зовсім інших стандартів. А його досвід у часи цензури можна використати проти неї ж. Усі учасники «Краще не брехати» погодилися, що його участь є вдалою ідеєю. Кінець кінцем, хто краще підготує майбутніх журналістів до тиску, які вони можуть зустріти у редакціях?», - каже Єгор Соболєв, голова ГО «За професійну журналістику».

 

«Коли про цензуру і тиск розповідають журналісти – це, на мою думку, необхідно, але недостатньо. Майбутнім медійникам було б корисно розуміти, що відбувається по інший бік умовної барикади. Адже спокуса використати ЗМІ не за призначенням у політиків і власників буде завжди, і навряд чи нинішнє засилля «джинси» набагато краще політичного маніпулювання медіа. Тож  вміння протистояти тиску - як брутальному, так і витонченому – завжди буде в нагоді. Зізнаюся, з людьми, які дотримуються журналістських стандартів, редактору працювати часом важче, але, перефразовуючи старе прислів’я, краще із фахівцем втратити, ані ж з халтурником знайти», - заявив Мустафін.


Олексій Мустафін - заступник голови СДПУ(о). З січня 1998 р. - заступник шеф-редактора, у 2001-2005 рр. - шеф-редактор служби новин телеканалу "Інтер". Автор програми "Післязавтра" (2003-2005 рр.). У січні 2006 р. призначений заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ.

 

«Краще не брехати» - це серія спецкурсів та занять, на яких відомі журналісти передають студентам шести журналістських ВНЗ розуміння небезпек, які несуть замовна журналістика та цензура для їхніх майбутніх кар’єр, а також вчать боротися з цими явищами.

 

Організатором ініціативи є ГО «За професійну журналістику» спільно з Незалежною медіа-профспілкою України, Комісією з журналістської етики, «Детектор медіаю» і Національною асоціацією мовників.

                                                                      

Фінансову допомогу ініціативі надав фонд «Відродження».

 

Прес-служба ГО «За професійну журналістику».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду