DTT створює конкуренцію кабелю й супутнику

19 Жовтня 2006
7688
19 Жовтня 2006
19:40

DTT створює конкуренцію кабелю й супутнику

7688
DTT створює конкуренцію кабелю й супутнику

Конкурентний ринок багатоканального телебачення дедалі чіткіше відображає тенденцію переважання цифрових наземних систем передачі телесигналу над кабельними та супутниковими мережами. Так, кількість користувачів DTT-платформи Freeview стрімко зростає, і наприкінці цього року, за прогнозами, становитиме 10,5 мільйонів домогосподарств, з яких 7,5 мільйонів будуть підключені виключно до цієї платформи. Разом із тим, прогноз для наявних кабельних мереж після появи Freeview стає дедалі менш сприятливим.

 

В опублікованій цього року доповіді інституту Institute of Practitioners in Advertising, IPA було вказано, що цифрове наземне телебачення у Великобританії досягло за 2005 рік приросту у 8,3%, при цьому DTT-мовленням  охоплено 27,3% британських домогосподарств.

 

Спеціалісти дослідницької компанії Kagan Research вважають, що поява та поширення DTT-платформ закладає підвалини для створення гіперконкурентного середовища. Адже технічні можливості мереж DTT передбачають не лише зниження вартості для передплатників, але й дають можливість, об’єднавши DTT-телебачення та широкосмугові послуги, запропонувати ринку дешевший пакет triple play.

 

Сьогодні у Великобританії платформа Freeview безкоштовно надає своїм передплатникам пакет із 30 цифрових телеканалів.

 

Телекомунікаційна компанія British Telecom розраховує використати Freeview як основу для створення гібридного відеобоксу  DTT/IP, що прийматиме ефірні канали, а платний контент від British Telecom доставлятиметься за принципом IP-VOD.

 

Згідно з результатами дослідження Kagan Research, кількість країн, де найближчим часом значно зросте конкуренція між кабельними, супутниковими і DTT платформами, збільшиться з 23 до 47 до 2011 року. Серед таких країн – Мексика, Туреччина і Росія. В Австралії, Іспанії, Великобританії і США ці платформи вже перебувають в умовах жорсткої конкуренції.

 

Media Resources Management

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду