Ігор Шаров позивається до газети «Деловая столица»

29 Вересня 2006
27025
29 Вересня 2006
09:19

Ігор Шаров позивається до газети «Деловая столица»

27025
Ігор Шаров позивається до газети «Деловая столица»

Голова Міжнародного економічного комітету Ігор Шаров подав позовну заяву до Шевченківського районного суду міста Києва на редакцію загальнодержавного тижневика «Деловая столица». Про це він сьогодні повідомив журналістам.


«В номері 38 (280) загальнонаціонального тижневика «Деловая столиця» від 19 вересня 2006 року у рубриці «Політика» опублікована стаття Віталія Пировича "Сине-белые скупают "НУ", в якій були поширені відомості, що не відповідають дійсності та принижують честь, гідність та ділову репутацію
Голови МГО «Міжнародний Економічний Комітет» Шарова Ігоря Федоровича», – мовиться в тексті позовної заяви.


Зокрема, у зазначеній статті йдеться про те, що Ігор Шаров начебто прославився фальсифікаціями у 100 виборчому окрузі: "
Теперь  фракция "НУ" пытается протестовать против намерения ПР назначить главой АМКУ Игоря Шарова (прославившегося фальсификациями в 100-м округе) и заявляет, что у нее есть кандидат на эту должность".



19 вересня 2006 року Ігор Шаров звернувся до редакції газети з пропозицією опублікувати спростування недостовірних відомостей у запланованому найближчому випуску "Деловой столицы", проте такого спростування не було опубліковано.

«Опублікування недостовірної інформації, відмова опублікувати спростування свідчать про свідоме порушення прав позивача і є зловживанням правами як журналіста, так і друкованого ЗМІ», – йдеться в позовній заяві.


Ігор Шаров просить суд визнати відомості, поширені «Деловой столицей», такими, що не відповідають дійсності та принижують його честь, гідність та ділову репутацію; зобов'язати відповідачів спростувати неправдиві відомості та вибачитися у найближчому запланованому після набуття судовим рішенням законної сили випуску щотижневика. А також – стягнути з відповідачів на користь позивача 5 мільйонів гривень моральної шкоди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27025
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду