Ефірне мовлення 5 каналу в Одесі досі не відновлено

27 Вересня 2006
11051
27 Вересня 2006
09:07

Ефірне мовлення 5 каналу в Одесі досі не відновлено

11051
Ефірне мовлення 5 каналу в Одесі досі не відновлено

Як уже повідомляла «Детектор медіа», в Одесі з ефіру зник 5 канал. Його сигнал, без погодження з керівництвом каналу, перестала транслювати Телерадіокомпанія Одеської національної юридичної академії «Академія». Відповідний договір одесити розірвали в односторонньому порядку. Виникли проблеми і у місцевих кореспондентів каналу. Журналістам довелось терміново забирати апаратуру з приміщення корпункту. Проте для цього був потрібен дозвіл проректора. Ще в суботу представники каналу офіційно повідомили Академію про необхідність вивезти техніку, але вранці у вівторок відповіді ще не було. Однак, побачивши увікнені телекамери, чиновник з охорони нарешті підписав необхідні документи за кілька хвилин, хоч перед тим не міг цього зробити уже протягом кількох днів. 

Між тим, в ефірі Академічного телеканалу замість 5 каналу тепер своєрідне ноу-хау: картинку з усіх українських та найвідоміших світових каналів пишуть на відео, а потім дають зі своєю начиткою – це називається програма новин «Рубікон». Крім неї – старе дешеве кіно та довжелезна реклама Юридичної академії.  

В одеському представництві Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення говорять, що обидві сторони мали право розірвати угоду, попередивши про це за місяць. Тому наразі питання для Нацради лише у дотриманні формальної процедури з боку Академії. 

Коментар Олександра Салабая, Представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Одеській області: 

- Вопрос стоит так: правильно или неправильно юридически расторгнут этот договор, правильно или неправильно реализовано расторжение договора в процессе выключения или снятия с эфира программ телекомпании «НБМ» (5 канал). Сейчас этим занимается представительство Нацсовета – я готовлю документ. Я думаю, что оценка ситуации будет дана Национальным советом с учетом анализа всех документов. 

Із директором ТРК «Академія» Станіславом Кісєльовим представникам каналу зустрітися досі не вдалося. Спілкуючись у телефонному режимі, він повідомив, що представники Нацради уже звернулися до нього за необхідними документами по цій проблемі. Наразі, прості одесити продовжують дивитися 5 канал лише у кабельній мережі. 

Коментар Ігоря Яковлєва, екс-директора ТРК «Академія»: 

- Расторжение договора произошло уже после выборов – после того, как к власти пришла другая команда. Самостоятельных решений там никто не принимает. Без согласования сверху в Академии ничего не происходит. Почетным президентом Международного гуманитарного университета также, как и Почетным президентом Одесской национальной юридической академии является Сергей Кивалов. 

Прес-служба 5 каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11051
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду