Робота над текстом коаліційної угоди практично завершена

22 Вересня 2006
6024
22 Вересня 2006
12:02

Робота над текстом коаліційної угоди практично завершена

6024
Робота над текстом коаліційної угоди практично завершена

Робоча група, яка працює над текстом коаліційної угоди між "Нашою Україною" і Партією регіонів, практично завершила свою роботу.

Про це журналістам заявив лідер фракції Соцпартії Василь Цушко.

"Процес переговорний йде по-діловому, творчо, без всяких криків і скандалів", - сказав він.

За словами Цушка, недоопрацьованим залишився "один розділ програми" – питання аграрного сектору і регламент коаліції.

"У понеділок пройшли основні засади зовнішньої та внутрішньої політики. Десять питань відклали на розгляд лідерів політичних сил", - сказав він.

За словами соціаліста, основні розбіжності, які і раніше, стосуються питань НАТО, мови та релігії.

Цушко також зазначив, що у п’ятницю о 16.30 робоча група продовжить свою роботу.

"Нам потрібно 3-4 години, щоб завершити парафування документу. Якщо ми гарно попрацюємо, то вже з понеділка працюватимуть лідери", - сказав він.

На питання, чи можна з його слів зробити висновок, що широка коаліція вже практично створена, Цушко відповів:

"Вона буде остаточно створена, коли під угодою будуть стояти всі підписи".

Водночас представник "Нашої України" Анатолій Матвієнко вважає, що процес створення широкої коаліції затягується Партією регіонів.

"Регіони" провадять трошки єзуїтську політику, виставляючи своїх штрейкбрехерів у вигляді Адама Мартинюка, який робить все, щоб широкої коаліції не було, а вони мовчазно на це дивляться: "ну що ми можемо зробити?", - зазначив він.

Разом з тим, перший заступник голови виконкому "Нашої України" Ігор Жданов висловив думку, що нова коаліційна угода може бути погоджена ще до суботи.

За словами Жданова, досі залишаються неузгодженим питання ролі і місця прокуратури, створення Національного бюро розслідування.

"Окрім цього сторони домовилися, що розділ, який стосується реформи органів державної влади та місцевого самоврядування, буде скорочений та доопрацьований", - наголосив він.

 


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду