Українська кінокомпанія "Тріумф" та канадська корпорація ІМАХ планують відкрити кінотеатри формату 3D

8 Серпня 2006
13304
8 Серпня 2006
15:27

Українська кінокомпанія "Тріумф" та канадська корпорація ІМАХ планують відкрити кінотеатри формату 3D

13304
Українська кінокомпанія "Тріумф" та канадська корпорація ІМАХ планують відкрити кінотеатри формату 3D

Перший схожий кінотеатр має з’явитися в Києві вже влітку 2007 року.

Запуск 3D-кіно в Києві компанії  почнуть із прокату літніх блокбастерів від IMAX. Серед них - 5-а частина легенди про Гаррі Поттера: "Гаррі Поттер і Орден Фенікса", прем’єра якої запланована на липень 2007 року. Це перший блокбастер, який було вирішено випустити відразу в звичайному форматі й у 3D.

Формат IMAX був розроблений групою канадських вчених у 1970 році. Середній екран IMAX зазвичай має розмір 18х24 м і за формою схожий на вигнуту сферу. Покриття екрана в таких кінотеатрах латексне або металізоване. Це дозволяє зробити зображення в кілька разів більш якіснішим, ніж у звичайному кінотеатрі.  Екран за розмірами набагато перевищує можливості периферійного зору людини. Глядач забуває про те, що екран має кордони - зображення заповнює всю зону видимості.

Нову технологію тривимірного зображення вже оцінили росіяни. Перший кінозал IMAX був відкритий у 2003 році в Москві. На сьогодні більше 260 постійних кінотеатрів IMAX працюють у 36 країнах світу.

Дотепер головною проблемою кінотеатрів IMAX була обмежена кількість фільмів у форматі 3D - їх треба було знімати спеціально. Однак цього року з’явилася технологія перекладу ігрового фільму, знятого на плівці, у 3D-формат. Це значно розширить репертуар IMAX.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду