В Іраку вбито ще трьох журналістів

2 Серпня 2006
12242
2 Серпня 2006
11:31

В Іраку вбито ще трьох журналістів

12242
В Іраку вбито ще трьох журналістів

За останні два дні в Іраку вбито три журналісти, два з них, за попередніми даними, стали жертвами спланованих вбивств. Четвертого журналіста, Алі Аль Яссі, що працює на арабомовний супутниковий телеканал з штаб-квартирою у США, побили поліцейські. Як стверджує Профспілка іракських журналістів, обставини вбивства третього журналіста невідомі.

В ніч на понеділок знайдено мертвим журналіста Обдула Нахаба Разка Аль Кайзі, через 10 днів після того, як його викрали бойовики у масках на обличчях у районі нового Багдаду, повідомила Профспілка іракських журналістів. Він був головним редактором іракського журналу «Kol Al Dounia» та працював фрі-лансером на європеські газети упродовж останніх 40 років.

Абделя Наджі Мансурі, репортера іранського телебачення «Аль Алам» було знайдено мертвим вчора у віторок, наступного дня після того, як озброєні особи викрали його з його дому в районі Аль Амірійая у Багдаді, повідомляє те ж саме джерело.

Третій журналіст Ріад Атто, редактор газети у Талафарі загинув за невияснених обставин.

«Події останніх 24 годин шокують, - сказав генсек Міжнародної федерації журналістів (IFJ) Айдан Уайт. – Іракський уряд та військова влада повинні заподіяти щось, щоби покласти край цім ціле направленим нападам на журналістів. Ми потребуємо повного розслідування обставин того, що трапилося, інформації відносно того, хто несе відповідальність, та дій, щоби вбивці предстали перед судом».

З початку війни в Іраку 3 роки тому в країні загинуло 134 журналісти та їх помічників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду