Нацрада йде у відпустку, але до цього вирішуватиме, яким каналам бути „загальнонаціональними”

19 Липня 2006
13842
19 Липня 2006
16:59

Нацрада йде у відпустку, але до цього вирішуватиме, яким каналам бути „загальнонаціональними”

13842
Нацрада йде у відпустку, але до цього  вирішуватиме, яким каналам бути „загальнонаціональними”

Сьогодні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела останнє засідання  перед тим, як зробити перерву в роботі до кінця серпня.

Але попри те, що члени Нацради користуватимуться „єдиною можливістю піти у відпустку”, апарат установи продовжуватиме моніторити телеканали і шукати порушення в ефірі.

Та перед відпусткою Нарада вирішила зробити останній ривок і розглянути найважливіші на сьогодні питання. А саме, за словами голови Нацради Віталія Шевченка, Національна рада має визначити номінантів премії „Телетріумф” (лауреати стануть відомі напередодні урочистого вручення премії 24 серпня), розглянути питання процедури ліцензування, узгодити положення меморандумів з радіокомпаніями та провайдерами інформаційної послуги тощо.

Зокрема, сьогодні Нарада вирішить, яким телерадіокомпаніям надати статус загальнонаціональних. За словами заступника голови Ігоря Ку руса, законом чітко визначено, який канал має право називатися загальнонаціональним: „Це мовник, який має наземне ефірне мовлення не менше ніж на 2/3 населення кожної з областей України”.

Під такі критерії на сьогодні підпадає НТКУ, НРКУ, Студія «1+1»  та  Інтер.
Що ж тепер такі канали, окрім „підвищених вимог з боку держави та Нацради”, наголошує Курус, матимуть й переважне право на отримання частот для формування повноцінної мережі мовлення. Що й буде зазначено в плані розвитку телерадіопростору України, який з цього року розроблятиме й затверджуватиме Нацрада до проведення процедури ліцензування.

 „Загальнонаціональні телекомпанії будуть мати пріоритетне право на отримання частот в тих місцях, де ще є, так звані, „білі плями”. Для того, щоб вони мали стовідсоткове покриття”, - зазначає Ігор Курус. Таким чином Нарада збирається забезпечити доступ до інформації у всіх областях.

Також, сьогодні збільшилась кількість підпис антів Меморандуму   Нацради та телеканалів. Свій підпис під публічною угодою поставив керівник 5 каналу Іван Адамчук. Нагадаємо раніше, документ підписали керівники 9 телекомпаній (АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорацiя», ТРК «Студія 1+1» ЗАТ «Новий канал» ТзОВ «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія»(ICTV) ЗАТ «Міжнародний Медіа Центр-СТБ» ЗАТ «ТелеОдин» ЗАТ «ТРК «Україна» ЗАТ „Телекомпанія „ТЕТ” ЗАТ „ТРК Люкс”) та голова Нацради Віталій Шевченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13842
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду