Податкова міліція виставила варту біля лікарні, де лікується гендиректор “Таких Справ”

7 Липня 2006
10680
7 Липня 2006
16:21

Податкова міліція виставила варту біля лікарні, де лікується гендиректор “Таких Справ”

10680
Податкова міліція виставила варту біля лікарні, де лікується гендиректор “Таких Справ”

       07 липня 2006 року. Податкова міліція виставили варту біля лікарні, де лікується генеральний директор “Таких справ” Олександр Данилов, якого 27 лютого 2006 року податкова міліція Солом’янського району м. Києва оголосила у розшук, хоча він ні від кого не ховався. Поява варти біля лікарні пояснюється тим, що, як стало відомо “Таким справам”, проти них заплановано ряд комплексних заходів з боку правоохоронних органів з метою тиску на підприємство. З трьох достовірних джерел зсередини самої ж податкової було отримано інформацію про те, що податківці таки мають намір запроторити Олександра Данилова за ґрати — попри те, що суд відмовив їм у цьому. Крім того, вони вже почали тиск на ділових партнерів “Таких справ” з метою примусити їх відмовитися від співпраці з ними. Джерела повідомлюють, що податківці запланували здійснити ряд провокацій проти керівників підприємства і членів їх сімей. Серед цих провокацій не виключено підкидання або наркотиків, або фальшивих грошей, незаконної зброї тощо. Мета цього тиску в тому, аби примусити литовського інвестора “Таких справ” — ЗАТ “Tokios Tokelės” — відкликати позов до держави України з Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів.

       Ці дії також суперечать Ордеру № 1 Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів від 01 липня 2003 року, винесеного на підставі Конвенції “Про порядок вирішення інвестиційних спорів між державами та іноземними особами”, ратифікованої Україною 16 березня 2000 року. Згідно з Ордером № 1, судові провадження щодо “Таких справ” в Україні призупинено на період розгляду ним позову до держави України з боку литовського інвестора “Таких справ” ЗАТ “Tokios Tokelės”.
        Правоохоронні органи вже здійснювали незаконний тиск на членів сімей керівництва “Таких справ”. 2003 року міліція неодноразово приходила до родичів керівників “Таких справ” — пенсіонерів, які не мають жодного відношення до бізнесу. 05 листопада 2002 року четверо працівників міліції без належних на те санкцій заявилися до колишнього заступника генерального директора видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” Ігоря Бутузова. До речі, ці дії теж знаходяться на розгляді міжнародного трибуналу.
         “Такі справи” заявляють, що не бояться сваволі і будуть апелювати до всіх можливих структур, котрі б могли підняти голос на їх захист. У тому числі і до міжнародних інстанцій.
16 червня 2006 року податкова міліція Солом’янського району м. Києва намагалася заарештувати підозрюваного в незаконно порушеній кримінальній справі Олександра Данилова, грубо заламавши йому руки і таємно доправивши пізно ввечері до суду. Але Солом’янський районний суд м. Києва відмовив їм у цьому.
          Конфлікт між “Такими справами” і державою Україною почався після того, як 2002 року “Такі справи” надрукували агітаційні матеріали для тодішньої опозиції; ДПА України безпідставно назвала “Такі справи” учасником протиправних дій і звинуватила у відмиванні брудних грошей. Пізніше ця заява ДПА була визнана українським судом такою, що не відповідає дійсності. Дії податківців та інших органів державної влади завдали значних збитків підприємству. Для зупинення беззкаконня та відшкодування завданих збитків литовський інвестор “Таких справ” — ЗАТ “Tokios Tokelės” — звернувся з позовом до Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів (Вашинґтон), який зареєстрував справу 20 грудня 2002 року. Сума позову становить 74,5 млн. доларів США. Підсумкове засідання Трибуналу за позовом ЗАТ “Тоkiоs Тоkelės” відбулося в Парижі 16-19 січня нинішнього року. Зараз очікується оголошення рішення у цій справі.

            Детектор медіа за інформаціею прес-служби "Таких Справ"


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду