Нацрада з питань ТБ та радіо збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіоорганізаціями

27 Червня 2006
19891
27 Червня 2006
15:00

Нацрада з питань ТБ та радіо збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіоорганізаціями

19891
Нацрада з питань ТБ та радіо збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіоорганізаціями

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіорганізаціями щодо проблем виконання положень закону "Про телебачення та радіомовлення".

За словами голови Нацради Віталія Шевченка, текст меморандуму з телеканалами вже погоджений і невдовзі має бути оприлюднений.

"Протягом останнього місяця ми зустрілися з керівниками  провідник телеканалів і обговорювали питання щодо поліпшення українського телерадіопростору. Наша співпраця показала, що заяви про те, що закон був неправильний, складний тощо були безпідставними. Ми знайшли всі можливості того, як треба його виконувати і ми це запишемо в документі".

Меморандум невдовзі мають підписати представники найбільших телеканалів, але документ є відкритим, і приєднатися до нього зможуть всі бажаючі.

"На останній стадії переговорів з якихось причин не була присутня НТКУ, але це організаційні питання. Всі інші керівники загальнонаціональних телеканалів пристануть на його підписання", - зазначає Віталій Шевченко.

Поки що основні положення Меморандуму не розголошуються, однак в коментарях "ТК" голова Нацради наголосив: "Ми передбачаємо меморандумом і режим входження у безумовне виконання рішень та приписів нового закону, і разом з тим кількома нормами меморандуму ми будемо розшифровувати місця статей закону, які не мають чіткого визначення".

Також робота ведеться й над меморандумом з радіокомпаніями. Як уже повідомляла, Нацрада робила спроби підписати меморандум з радіокомпаніями, однак він так і не був втілений в життя.

Нагадаємо, що це не перший меморандум Нацради з телеканалами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19891
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду