Волинська інтелігенція просить Нацраду з питань телебачення та радіомовлення надати частоти україномовному радіо

21 Червня 2006
15377
21 Червня 2006
14:59

Волинська інтелігенція просить Нацраду з питань телебачення та радіомовлення надати частоти україномовному радіо

15377
Волинська інтелігенція просить Нацраду з питань телебачення та радіомовлення надати частоти україномовному радіо

Група представників інтелігенції Волинської області звернулася до депутатів Волинської обласної ради з проханням підтримати їхнє звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про виділення частот україномовному радіо «Сім’я і дім». Про це 21 червня повідомив власкор ЗІКу.

Звернення підписали обласні керівники облорганізацій національних спілок письменників, журналістів, композиторів, народні артисти України, заслужені діячі мистецтв, лауреати престижних премій, науковці.

У ньому зокрема йдеться:

«Звертаємося до Вас за поміччю українській пісні і українському слову в радіопросторі Волині. У цілком благополучному, але лише на перший погляд, регіоні становище в радіопросторі краю аж ніяк не благополучне. На кордоні з Україною Білорусія встановила потужні радіопередавачі, які накривають більше половини території Волині і «просувають» в основному російський продукт. Аналогічні передавачі встановлені Польщею. В самому ж Луцьку, як показує моніторинг, українська пісня «просувається» лише тринадцятою-чотирнадцятою.

Ми просимо сприяння у виділенні частот для волинської радіостанції «Сім’я і дім», яка виробляє якісний український радіопродукт і яка вже третій рік веде мовлення лише через 30 хвилин, ділячи ефір навпіл з АТ «Онікс» («Мелодія»). Ми клопочемо про виділення частот у Луцьку, Ковелі та Нововолинську, оскільки радіо «Сім’я і дім» уже набуло популярності серед усіх волинян».

Колегія облради доручила голові профільної депутатської комісії Івану Корсаку внести це питання на розгляд сесії обласної ради, що відбудеться 23 червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15377
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду