В Нацраді з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч з представниками медіа-проекту „Європейське радіо для Білорусі”

8 Червня 2006
12606
8 Червня 2006
17:53

В Нацраді з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч з представниками медіа-проекту „Європейське радіо для Білорусі”

12606
В Нацраді з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч з представниками медіа-проекту „Європейське радіо для Білорусі”

7 червня в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч голови Національної ради Віталія Шевченка і члена Національної ради Тетяни Лебедєвої з представниками міжнародного медіа-проекту „Європейське радіо для Білорусі” (ЄРБ) Дмитром Новиковим та Анджеєм Білеським, повідомляє Прес-служба Національної ради.

Іноземні гості ознайомили членів Національної ради з діяльністю цього спільного польсько-білоруського проекту, зазначивши, що ЄРБ створене з метою забезпечення громадян Білорусі незалежними інформаційними та розважальними програмами. Під час зустрічі були обговорені питання можливості співробітництва представленого європейського проекту з українськими мовниками.

Цього ж дня в Національній раді відбулася зустріч із представниками німецької телерадіокомпанії МRD – генеральним директором п. Удо Рейтером, директором офісу п. Ріхардом Кругом, директором телевізійного каналу п. Вольфгангом Вітзе, директором фірми „Левізіон” п. Сімоне Бауман.

Під час зустрічі Віталій Шевченко та Тетяна Лебедєва ознайомили присутніх з основними завданнями, які вирішує Національна рада, поінформували про особливості вітчизняного законодавства щодо співпраці вітчизняних ЗМІ з іноземними мовниками.

Віталій Шевченко, зокрема, зазначив, що німецькі мовники, представлені 84 кампаніями в 16 регіонах України. Із запровадженням в Україні цифрового мовлення набагато зросте можливість для співпраці з мовниками різних держав.

Представники з німецької сторони розповіли про телерадіокомпанію MRD, яка є найпотужнішою телерадіокомпанією Східної Німеччини і об’єднує телерадіомовні організації трьох німецьких земель – Саксонії, Саксонії-Ангальту, Тюрінгії. П. Удо Рейтер провів ряд зустрічей з керівниками провідних українських телеканалів і висловив зацікавленість у встановленні зв’язків, зокрема, з обміну відеопродукцією.

Керівництво Національної ради своєю чергою пообіцяло всіляко сприяти взаємовигідній співпраці телемовників України та Німеччини і висловило сподівання про більш широку та об’єктивну репрезентацію України за кордоном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12606
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду