Премію імені Олександра Кривенка отримав журналіст "Української правди" Сергій Лещенко

26 Травня 2006
12947
26 Травня 2006
14:27

Премію імені Олександра Кривенка отримав журналіст "Української правди" Сергій Лещенко

12947
Премію імені Олександра Кривенка отримав журналіст "Української правди" Сергій Лещенко

Учора в Українському католицькому університеті вручали Премію імені Олександра Кривенка - "За поступ у журналістиці".

Цьогоріч її отримав журналіст інтернет-видання "Українська правда" Сергій Лещенко.

Традиційну "Лекцію свободи" прочитала польська публіцистка Боґуміла Бердиховська, присвячену перспективам польсько-українських відносин.

Серія публікацій 25-річного Сергія Лещенка відзначили як суттєвий внесок у контроль преси за владою. Нагадаймо, цей журналіст - автор чи не найгучніших розслідувань, зокрема, розслідування "Син Бога" про сина Віктора Ющенка.

Також Сергій Лещенко першим розповів про відпочинок Леоніда Кучми в Баден-Бадені (2003-2004), вартість гардеробу Юлії Тимошенко (літо 2005) та придбання за державні кошти розкішного "Мерседеса" для Олекси Івченка (2006).

Для одержання престижної професійної премії журналіст спеціально прилетів літаком з Києва до Львова, оскільки першу половину дня провів на відкритті Верховної Ради. Там він отримав статуетку "Лев, який придушує Змію" та грошову винагороду - 1 тисячу євро.

Раніше премію отримали Сергій Рахманін (тижневик "Дзеркало тижня") і Володимир Ар'єв (програма "Закрита зона", "5 канал"). А також минулоріч окремо було відзначено сурдоперекладача "Першого національного" Наталю Дмитрук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду