В "РосУкрЕнерго" знайшли український слід

26 Квітня 2006
2480
26 Квітня 2006
11:40

В "РосУкрЕнерго" знайшли український слід

2480
В "РосУкрЕнерго" знайшли український слід

Бенефіціаріями 50-процентної частки Raiffeisen Investment AG у компанії RosUkrEnergo є два українських громадяни -Дмитро Фірташ (90% акцій)  та Іван Фурсін (10%).

Ці імена названі у звіті аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers про фінансову діяльність компанії з 22 липня 2004 року по 31 грудня 2005 року, з текстом якого ознайомилося Агентство газової інформації (АГІ).

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов не став підтверджувати або спростовувати цю інформацію, нагадавши при цьому, що ""Газпром" завжди прямо був представлений у цій компанії; всі інші питання - у Київ".

За даними газети"Известия", Дмитро Фирташ, власник баскетбольного клубу "Київ", представник компанії Eural Trans Gas у Туркменії, Узбекистані та Казахстані.

Компанія зареєстрована в Будапешті, де Фірташ проживає основну частину часу. Він також є президентом філії компанії Highrock Holdings Ltd, власник якої - бізнесмен Семен Могилевич.

Фірташ також фактичний власник українських телеканалів К-1 і К-2. Іван Фурсін - власник одеського Місто-банка, а також основний акціонер Одеської кіностудії.

Відповідно до звітності "Газпрому" по МСФО, чистий прибуток RosUkrEnergo AG  у 2005 році склав 14,269 млрд. карбованців, а виторг - 83,362 млрд. карбованців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду