ГПУ обурена публікаціями в "Вечерних вестях" та "Обозревателе"

25 Квітня 2006
29230
25 Квітня 2006
16:08

ГПУ обурена публікаціями в "Вечерних вестях" та "Обозревателе"

29230
ГПУ обурена публікаціями в "Вечерних вестях" та "Обозревателе"

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, ГПУ приділяє значну увагу питанню співпраці із засобами масової інформації та завжди з розумінням ставиться до критичних публікацій у ЗМІ. Зокрема, за фактами порушень, які наводяться у ЗМІ та потребують саме прокурорського втручання, Генеральною прокуратурою України призначаються перевірки й, у разі їх підтвердження, вживаються заходи реагування щодо винних.

Однак останнім часом деякі журналісти розміщують публікації, єдиною метою яких, на погляд Генеральної прокуратури, є введення громадськості в оману та підрив авторитету органів прокуратури.

Зокрема, остання публікація «Грязные игры ГПУ» (газета «Вечерние вести» та Інтернет-газета «Обозреватель») викликала обурення членів слідчо-оперативної групи, що проводить досудове слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У вказаній публікації дії працівників Генеральної прокуратури України намагаються представити як непрофесійні та такі, що мають кваліфікуватися, як вчинення злочину.

Крім того, як вважає ГПУ, пов’язання кримінальних справ, які розслідує Генеральна прокуратура України, з певними політичними процесами можна розцінити лише як спробу маніпулювати громадською свідомістю, оскільки політика не впливає на виконання службових обов’язків працівників прокуратури, як і вони не вчиняють політично вмотивованих дій, керуючись виключно вимогами закону.

Генеральна прокуратура України в даний час розглядає питання щодо пред’явлення до суду позову до Станіслава Речинського з вимогою спростувати ті неправдиві дані, які він публікував з цього приводу у ЗМІ.


"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Генеральної прокуратури України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду