Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби

5 Квітня 2006
5833
5 Квітня 2006
15:00

Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби

5833
Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби

Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби з владою, йдеться в сьогоднішньому зверненні лідера опозиції Олександра Мілінкевича. "Після виборів ми не відступаємо, а переходимо до облоги режиму. Це розумний і точний розрахунок, - йдеться у зверненні. - Ми переходимо від етапу прекрасного романтичного пориву мужньої меншини до щоденної просвітницької та інформаційної роботи десятків тисяч волонтерів свободи".

На думку Мілінкевича, ядром опору стануть політичні партії і неурядові організації. "Сьогодні в основі наших дій три основоположні напрямки: вільні вибори, вільне слово, вільна освіта", - підкреслюється у зверненні.

За словами Мілінкевича, мирні акції протесту - це тільки незначна частина нової стратегії. "Ми вестимемо збір підписів за зміну Виборчого кодексу, відкликатимемо депутатів Палати представників і місцевих Рад. Усі наші кроки будуть спрямовані на створення в Білорусі умов для проведення вільних і відкритих виборів", - говорить лідер білоруської опозиції.

Крім того, планується створення за межами країни незалежного телебачення й радіо, які робитимуться білорусами, говорити про білорусів і транслювати на Білорусію. "Ми підтримаємо недержавну пресу, яка, наперекір прагненням режиму, продовжує нести в народ слово правди. Ми максимально підтримаємо кожну громадську ініціативу з видання бюлетенів, листівок, локальних газет. Ми розширимо зону вільного Інтернет-простору", - йдеться у зверненні.

Також планується організація в країні "народних університетів". Крім того, білоруська опозиція має намір створити можливість для білорусів навчатися в кращих університетах Європи і стажуватися в кращих європейських організаціях і підприємствах. Мілінкевич впевнений, що прихильники змін об'єдналися, подолали страх і готові боротися за гідність Білорусії і її народу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду