В Україні заборонено прокат фільму Тарантіно "Хостел"

17 Березня 2006
25330
17 Березня 2006
17:10

В Україні заборонено прокат фільму Тарантіно "Хостел"

25330
В Україні заборонено прокат фільму Тарантіно "Хостел"

У четвер, 16 березня, Міністерство культури і туризму України, врахувавши думку громадськості та експертної групи, заборонило кінопрокат фільму "Хостел", виконавчим продюсером якого є Квентін Тарантіно, режисером Елі Рот і якій викликав неоднозначну реакцію у середовищі європейських кінокритиків та громадськості, передає УНІАН.

Про це сьогодні на прес-конферції повідомив Дмитро Заруба - президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації, яка разом з іншими громадськими організаціями домагалася від Мінкультури заборони цього фільму.

За його словами, члени асоціації переконані, що демонстрація фільму є неприпустимою для кінопрокату, оскільки ця стрічка пропагує криваві вбивства, жорстокість, сексуальні збочення тощо. "Окрім того, вихід фільму на екрани негативно вплине на саму ідею створення молодіжних готелей - хостелів, які лише починають з’являтися в Україні, тому що жоден інвестор або власник готелю ніколи не схоче відкрити молодіжний готель після цього фільму, в якому хостели зображені як місце розпусти", - заявив Заруба.

От одна з рецензій на фільм: "Американські туристи подорожують Європою в пошуках сексуальних пригод, але в одному з містечок Словаччини є місце, де будь-які навіть найстрашніші фантазії можна втілити в життя. Саме там гріх зведено у культ, а смерть від болю - найкраща оплата за надані послуги... Вони стають жертвами злочинної банди, що катує і вбиває людей.

Яку ціну готові заплатити шукачі пригод за невідомість, і як далеко їх може завести інстинкт самозбереження?"

Хостел-асоціація була створена в Україні 2004 року. Вона пропагує розвиток молодіжного туризму через його поширення завдяки створенню мережі доступних за ціною молодіжних голтелей.

На сьогодні в Україні діє 9 хостелів - у Києві, Львові, Севастополі, Керчі, Черкасах.

Хостел-асоціація об’єднує 4,5 млн. оcіб в 96 країнах світу, до її мережі входить понад 7 тисяч молодіжних готелів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25330
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду