За "Чорноморку" заступився Президент, а Янукович дав своїм однопартійцям команду "відбій"

22 Лютого 2006
20660
22 Лютого 2006
20:04

За "Чорноморку" заступився Президент, а Янукович дав своїм однопартійцям команду "відбій"

20660
За "Чорноморку" заступився Президент, а Янукович дав своїм однопартійцям команду "відбій"

Президент України Віктор Ющенко доручив юристам дати професійну оцінку діям суддів, які прийняли рішення про закриття ТРК «Чорноморська» у Криму. Про це він сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Києві, повідомляє прес-служба Президента. Водночас таку саму позицію Глави держави було озвучено на брифінгу у Секретаріаті. Йшлося про готовність Секретаріату надати адвокатів для захисту прав телекомпанії.

Глава держави підкреслив, що випадки утисків ЗМІ, подібні до ситуації з «Чорноморською», його обурюють, але, на жаль, не дивують. Україна роками жила за недемократичного режиму,  де непрозоро формувалися як суддівський корпус, так і медійна сфера. Відтак тепер влада, громадськість – і журналісти передусім – мають разом боротися за зміцнення принципів свободи слова, наголосив В. Ющенко. «Я закликаю, перш за все, не мовчати, реагувати на подібні випадки, насамперед у ЗМІ», – сказав Глава держави. Президент підкреслив, що свобода слова є одним з головних громадянських прав, яке забезпечує прогрес у демократичній країні.

Глава держави також закликав журналістів чесно та об’єктивно висвітлювати перебіг виборчої кампанії в Україні, правдиво інформуючи виборців про всі політичні сили.

Водночас, як повідомила прес-служба Партії Регіонів, Віктор Янукович видав розпорядження для лідерів кримської організації Партії регіонів з'ясувати всі обставини конфлікту навколо ТРК "Черноморская" і зробити все, щоб не постраждав журналістський колектив.

"Детектор медіа"

Татьяна Лебедева: «Судебный инструмент для политиков - удобный способ избавляться от критической информации в свой адрес»

Небезпечний прецедент

Журналисты Крыма призывают Партию Регионов и "Черноморку" пойти на "мировую"

"Черноморскую" ТРК лишили эфира по иску крымского блока "За Януковича!"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20660
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду