Зінченко готовий "трухнути на Порошенка стариною"

3 Лютого 2006
1025
3 Лютого 2006
16:00

Зінченко готовий "трухнути на Порошенка стариною"

1025
Зінченко готовий "трухнути на Порошенка стариною"

Екс-держсекретар Олександр Зінченко готовий повторити усі свої обвинувачення в корупції, які він озвучив 5 вересня.

Про це Зінченко заявив на прес-конференції.

У той же час екс-заступник держсекретаря Борис Соболєв підкреслив, що в даному випадку мова йде не тільки про корупцію, але і про узурпацію влади з боку оточення президента. Що, за його словами, довести складніше.

Зінченко, у свою чергу, підтвердив, що мова дійсно йде про узурпацію влади "півколом людей, що зробили свою роботу, брудну роботу".

Як відомо, Печерський райсуд Києва розглянув позов екс-секретаря РНБО Петра Порошенка до відповідача екс-держсекретаря Зінченка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Суд зобов'язав Зінченка спростувати інформацію, розповсюджену ним 5 вересня і 22 жовтня 2005 року. У свою чергу, Зінченко заявив про порушення в ході процесу і направив відповідне звернення до Ради суддів України.

Також на прес-конференції Зінченко сказав, що корупція в Україні ще не переборена. "Я цього не відчуваю", - зазначив він.

У той же час екс-держсекретар заявив, що створення СП "Укргаз-Енерго" за участі "РосУкрЕнерго" і НАК "Нафтогаз України" не є вигідним для України.

Зокрема, Зінченко вважає неправильним появу монопольної структури на ринку. "Я б не зводив постачання газу на внутрішній ринок до одного СП", - зазначив політик.

Також екс-держсекретар вважає, що відновлення помаранчевої коаліції поставило б крапку в подальшому формуванні більшості в парламенті.

У той же час Зінченко підкреслив, що відновлення помаранчевої коаліції стане більш можливим тоді, коли "деякі персони залишать одну з політичних партій".

"Це дало б можливість відновити політичні сили помаранчевих, - зауважив політик і підкреслив, що потрібно, щоб усього "три, чотири особи залишили список".
Крім того, Зінченко не вважає довершеним принцип об'єднання помаранчевих, який запропонувала "Наша Україна".

За його словами, коаліція повинна збирати сили для перемоги на виборах, а не прописувати кількість місць у наступному уряді.

Українська правда за матеріалами Ліги

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду