Зінченко не хоче віддавати УТ-1 під суспільне телебачення

19 Квітня 2005
1054
19 Квітня 2005
11:21

Зінченко не хоче віддавати УТ-1 під суспільне телебачення

1054
Зінченко не хоче віддавати УТ-1 під суспільне телебачення
Як передає "Українська правда", Держсекретар Олександр Зінченко виступає проти створення суспільного телебачення на базі телеканалу УТ-1.

Про це він заявив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Якщо використовується виключно УТ-1 як єдиний недоділений канал, то УТ-1 у нас уже переділений - там є і частина Першого каналу, і "Ера", і так далі. Тобто, якщо це буде ще і суспільне телебачення, то, думаю, там уже ні один менеджер і продюсер не розбереться, що робити з цією частотою", - зазначив Зінченко.

За його словами "саме тому я думаю, що сьогодні можливо утворити декілька частотних ресурсів, де держава запропонує: оцей частотний ресурс може бути запропонований для створення і функціонування суспільного телебачення".

Він також пояснив, що виступає проти "немодельованого створення суспільного телебачення".

"Якщо ми починаємо створювати суспільне телебачення, не розуміючи канонів, за якими воно повинно бути створене, це ми прийдемо в глухий кут, ми обов'язково відхилимося від уявлень... Це буде, знову-таки, закрите акціонерне товариство на кількох осіб, на кілька десятків осіб, які будуть уявляти собі інші норми керівництва цим каналом чи засобом зв'язку", - зазначив він.

На думку Зінченка держава також не буде керувати приватними засобами інформації, але на його думку важливою є відкритість у питаннях власності телеканалу.

"Спочатку треба створити перелік каналів і проти кожного каналу поставити власника. Якщо через риску буде власник або власники, багато чого буде зрозумілим у цій країні. І навіть за умов, коли компанія отримувала ліцензію через третій-п'ятий офшор. Тому, я думаю, що ідеться про те, що відкритість у питаннях власності - це перше", - сказав він.

"Українська правда"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду