Журналісти ТРК Військово-Морських Сил України "Бриз" закликали російських колег незаангажовано висвітлювати події в україні

7 Грудня 2004
2420
7 Грудня 2004
14:31

Журналісти ТРК Військово-Морських Сил України "Бриз" закликали російських колег незаангажовано висвітлювати події в україні

2420
Журналісти ТРК Військово-Морських Сил України "Бриз" закликали російських колег незаангажовано висвітлювати події в україні
Журналістський колектив телерадіокомпанії Військово-морських сил України "Бриз" у відкритому листі до журналістів російських ЗМІ закликав до об`єктивного, незаангажованого показу та аналізу соціально-політичних процесів, що відбуваються в Україні.

Як повідомив кореспонденту УНІАН тимчасово виконуючий обов`язки головного редактора ТРК "Бриз" капітан першого рангу Олег ЧУБУК, у прийнятому на зборах журналістського колективу листі, підписаному більш ніж 20 журналістами, наголошується: "В останні місяці у багатьох із нас серйозне занепокоєння, а часом і відчуття глибокого обурення викликає потік відверто недоброзичливих щодо українського глядача і читача матеріалів, розміщуваних на багатьох російських телеканалах і в газетах. Розуміючи небайдужість наших колег до подій в сусідній Україні, разом із тим ми не можемо не реагувати на численні спроби принизити український народ, частинкою якого ми є. Інакше як відверто недружні і абсурдні ми не можемо розцінювати коментарі багатьох російських журналістів і політологів, коли багатотисячні збори українських громадян у Києві та Донецьку, Харкові та Луганську, як і в багатьох інших містах України, які вирішили відстояти своє конституційне право, називаються "політтехнологією, натовпом, вулицею". Замість того, щоб щиро порадіти за братську Україну, де нарешті з`явилося дійсно громадянське суспільство, вони цинічним чином, з дивовижною легкістю ділять її на частини, при цьому заявляючи, що, мовляв, єдиної і згуртованої Україні вже ніколи не бувати".

За словами О.ЧУБУКА, журналісти "Бризу" закликали російських колег пам`ятати про високу відповідальність журналіста, а також до об`єктивного показу і аналізу соціально-політичних процесів, що відбуваються в нашій країні: "Маємо на це цілковите моральне право ще й тому, що на власному досвіді знаємо, якою немалою ціною вдалося досягнути миру і злагоди в нашому багатонаціональному місті-герої Севастополі. Ми добре пам`ятаємо, як політикам двох країн, місцевій владі, громадським організаціям після численних репортажів центральних російських каналів з "гарячої точки" в період розв`язання проблеми Чорноморського флоту коштувало надзвичайних зусиль переконати народи наших країн і світову громадськість, що в Севастополі нічого страшного не відбувається, що тут без проблем здійснюється спільне базування флотів двох держав, мирно вживаються один з одним представники десятків національностей, а іноземний бізнес може сміливо "мати справу" з цим дивовижно прекрасним, унікальним, квітнучим регіоном".

Колектив "Бризу" також підтримав своїх колег з Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, окремих горе-політиків, що "рішуче засудили сепаратистські спроби".

У зв`язку з цим, як сказано в листі, "переконливо просимо наших російських колег не "підігрівати" сепаратистські настрої в Україні, дати можливість жителям усіх регіонів України самим розібратися в ситуації, що склалася, не намагатися нав`язати свою думку всьому українському народу".

У свою чергу журналісти "Бризу" зобов`язалися "і надалі розвивати нашу співпрацю як з колегами російського Чорноморського флоту, так і іншими ЗМІ України і Росії на благо народів наших братніх країн".

Інф. УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду