Від роботи на брехливих телеканалах відмовились ще два журналісти – Ольга Кашпор Перший національний та Кирило Якубовський Інтер

23 Листопада 2004
1126
23 Листопада 2004
11:03

Від роботи на брехливих телеканалах відмовились ще два журналісти – Ольга Кашпор Перший національний та Кирило Якубовський Інтер

1126
Від роботи  на брехливих телеканалах відмовились ще два журналісти – Ольга Кашпор Перший національний  та Кирило Якубовський Інтер
Це відбулося вчора в ефірі 5 каналу, який продовжує виборчий марафон. Ольга та Кирило заявили, що те, чим займаються зараз їхні канали – не є журналістикою.

Ольга Кашпор займається у „Вістях” висвітленням подій культури. За її словами в ефірі 5-го, вона досить довго вважала, що в цій ніші можна залишатися нормальним журналістом, не зважаючи на цензуру у політичних новинах. Але „темники” прийшли і в ці новини: з’явилися так звані „провладні” митці - і ті, про яких Перший національний не мав розповідати. До останніх, скажімо, потрапив навіть Василь Стус.

Каталізаторами свого вчинку Ольга назвала три обставини: по-перше, усвідомлення того, що, наприклад, її знайомі у Донецькій області – разом з громадянами багатьох інших регіонів - не мають жодної можливості дізнатися про те, що насправді відбувається в країні, з телебачення. А також – акцію голодування на 5 каналі та Заяву журналістів проти цензури від 28 жовтня. Ольга каже, що зараз журналісти всіх каналів починають усвідомлювати, що вони не самі і прокидаються.

Кирило Якубовський – журналіст-міжнародник. В ефірі 5-го він заявив про своє звільнення з каналу „Інтер”. Головний мотив – відчай і почуття відрази. Адже, на думку Кирила, хоч у міжнародній тематиці „темники” не дуже поширені, цією більш-менш об’єктивною інформацією журналісти виправдовують той бруд, який ллється з „Інтера” стосовно подій у внутрішній політиці. Колись ми пишалися „Подробностями” „Інтера” – сказав Кирило. – Зараз вже не пишаємося - нічим, і давно вже не цікавимося рейтингами. Кирило повідомив глядачів, що на „Інтері” – дуже важка ситуація. Він закликав колег з каналу триматися, а якщо побачать, що існуючи методи спротиву брехні – не мають сенсу, повторити його крок. „Журналістика на „Інтері” вмерла”, - зазначив Якубовський.

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду