Газета "Край кам"янецький" не агітувала за Януковича і захищатися в суді не буде

9 Листопада 2004
1513
9 Листопада 2004
13:09

Газета "Край кам"янецький" не агітувала за Януковича і захищатися в суді не буде

1513
Газета "Край кам"янецький" не агітувала за Януковича і захищатися в суді не буде
Завтра у Кам”янець-Подільському має відбутися судове засідання за позовом Хмельницького штабу “Нашої України” до місцевої газети “Край Кам”янецький. Штаб звинувачує газету у неправомірній агітації на користь кандидата в Президенти та дійсного прем”єр-міністра Віктора Януковича. Судове засідання призначене на 16 годину. Позов було подано 4 листопада цього року.

У розмові з ІМІ головний редактор газети “Край кам”янецький” Мар”ян Красуцький повідомив, що районний штаб “Нашої України” дійсно подав позов до суду за неправомірну агітацію на користь дійсного прем”єр міністра та кандидата в Президенти України Вікитора Януковича у матеріалі “Діяти за законом”, що вийшов друком 4 листопада цього року.

За словами Мар”яна Красуцького у матеріалі не містилося агітації. Це було інтерв”ю із заступником голови спеціальної тимчасової комісії Верховної ради з моніторингу виборчої кампанії Віталієм Олуйко. Редактор зазначив, що у депутата Олуйка питали про те, кого особисто підтримує він, і депутат розповів, що підтримує дійсного прем”єр-міністра, оскільки бачить реальні результати діяльності його уряду.

У редакції не надають особливого значення даному позову і сподіваються, що санкцій не буде. Сьогодні до суду було відправлено людину, яка має повідомити правосуддя про те, що на судові засідання з розгляду цієї справи представники редакції приходити не будуть, а суд може виносити рішення за їх відсутності. Газета не бачить у позові “Нашої України” серйозних мотивів для звинувачення. Мар”ян Красуцький додав, що “Їм (штабу “Нашої України” – ІМІ) не подобається все, що може їм опонувати.”

Головний редактор розповів ІМІ, що реакційна політика видання навіть у передвиборний період була дуже врівноваженою і вони публікували матеріали усіх без виключення кандидатів, що виявляли бажання з”явитися на шпальтах “Краю кам”янецького”, але “від Віктора Ющенка не надходило нічого”, - каже редактор.

Засновниками газети є районна рада міста Кам”янець-Подільський, а також районна державна адміністрація.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду