6 червня у Кримському домі - презентація книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму»

1 Червня 2018
929
1 Червня 2018
13:06

6 червня у Кримському домі - презентація книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму»

929
У середу, 6 червня, з нагоди Дня журналіста о 18:30 у Кримському домі (вул. Омеляновича-Павленка, 9) відбудеться презентація книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму».
6 червня у Кримському домі - презентація книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму»

Журналіст, постійний автор «Детектора медіа» Юрій Луканов — безпосередній свідок згортання свободи слова у Криму після його окупації Російською Федерацією. Нова книжка автора розповідає про цинічну та брутальну роботу зі знищення вільної журналістики, яку окупаційна влада здійснювала щодо журналістів, редакторів, власників ЗМІ та представників міжнародних організацій найрізноманітнішими методами. Йдеться про побиття, пошкодження і вилучення техніки, незаконні затримання, тортури та погрози, відкриття сфабрикованих кримінальних справ, переслідування тощо. 

В основу «Пресувальної машини» покладені документальні свідчення більше ніж двадцяти кримських журналістів про те, як із ними боролася Росія. Вони також є запрошеними гостями презентації. Це зокрема:

Мирослав Мамчак, Валентина Самар, Тетяна Рихтун, Стас Юрченко, Олена Механік, Володимир Притула, Олена Юрченко, Шевкет Наматуллаєв, Сергій Мокрушин, Ярослав Пілунський, Олена Лисенко, Ірина Сєдова, Валерій Кулик, Андрій Сенченко, Ібраім Умеров, Наталія Кокоріна, Микола Семена, Андрій Клименко, Тетяна Гучакова, Осман Пашаєв, Ельвіна Сеітбуллаєва, Анна Андрієвська, Ленур Іслямов, Ельзара Іслямова.  

Учасники та учасниці події:

Юрій Луканов, журналіст та автор книги

Тетяна Печончик, голова Центру інформації про права людини

Модератор — Алім Алієв.

Відвідувачі заходу отримають книгу у подарунок. На презентації також відбуватиметься акція зі збору благодійної допомоги для родин кримських політв’язнів.

Вхід вільний. Для участі прохання зареєструватися

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Центр інформації про права людини
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду