Інновація прижилася: висновок засновників системи HelpSMI за півроку роботи

Інновація прижилася: висновок засновників системи HelpSMI за півроку роботи

22 Травня 2018
1535
22 Травня 2018
18:24

Інновація прижилася: висновок засновників системи HelpSMI за півроку роботи

1535
В кінці травня платформі для спілкування журналістів та експертів HelpSMI виповнюється рівно півроку.
Інновація прижилася: висновок засновників системи HelpSMI за півроку роботи
Інновація прижилася: висновок засновників системи HelpSMI за півроку роботи

За цей час власники програми, представники ЗМІ та експертної спільноти мали можливість протестувати інноваційний для українського ринку сервіс та оцінити переваги використання технологій у щоденній роботі.

«Переважна більшість журналістів, які познайомилися на практиці із можливостями HelpSMI, перетворилися на наших постійних користувачів. Ми стали конкурентною перевагою тих засобів масової інформації, які слідкують за новинами медіа-ринку та не бояться інновацій», - говорить засновниця сервісу Анастасія Ширіна.

Програма, про яку йде мова, працює наступним чином. Журналіст створює матеріал, скажімо, на тему корупції в медичних закладах. Його стаття майже готова, але бракує коментаря експерта. Замість того, щоб шукати електронні адреси підходящих людей та писати десятки листів в надії отримати бодай одну компетентну відповідь вчасно, журналіст створює інформаційний запит та одним кліком надсилає його мережі експертів HelpSMI, які при реєстрації визначили категорії «Корупція» та «Медицина» сферами своєї компетенції. В кого є інформація, бажання і час відповісти - відповідають. Журналісту залишається ознайомитися із запропонованими коментарями й обрати найкращі для матеріалу. Можливостями HelpSMI радо користуються радіостанції й телеканали, знаходячи нових героїв для ефірів передач чи коментаторів поточних подій. Корисним сервіс є для видань, які регулярно проводять бліц-опитування або знаходяться у пошуку колумністів.

З моменту старту роботи до HelpSMI приєдналося більше 1700 користувачів. Було створено 385 інформаційних запитів. За статистикою, 93% питань знаходять відповіді належної якості та у встановлені журналістом терміни. Найбільш обговорюваними темами наразі є політика, українське законодавство, автомобілі, медицина, психологія, релігія та питання міграції українців за кордон.

«HelpSMI для мене - це вже «чарівна паличка», яка дає можливість оперативно зібрати експертні коментарі. В прямому сенсі рятує мої дедлайни. Плюс, розширює перелік спікерів – замість того, щоб вкотре телефонувати по коментар умовному «Пупкіну», створюю запит на платформі», - коментує свій досвід використання сервісу Ірина Шевченко, оглядач УНІАН. 

А ось що говорить про сервіс редакція видання Na Chasi: «HeplSMI суттєво заощаджує наш час, оскільки пошук експертів і очікування відповіді на електронні листи - справа не з легких. Раніше ми саме так і робили. Тепер достатньо просто лишити запит зранку, а ввечері вже можна публікувати готове опитування».

Співпраця з українськими ЗМІ цікава переважній більшості експертів. Людям подобається ділитися знаннями, бачити своє ім’я (чи назву компанії) у популярних матеріалах.

Вікторія Ковальчук, партнер юридичної фірми ESQUIRES, адвокат, медіатор: «Сервіс HelpSMI - дуже на часі! Обраний засновниками формат спрацював, на мою думку, на всі 100. Власне тепер є гарна можливість отримати цитату чи цілий коментар у гарних ЗМІ незалежно від наявності «особистих контактів».

Олександр Рябцев, ІТ підприємець: «HelpSMI дозволяє з легкістю отримувати запити на коментарі від журналістів і ділитися експертизою, вибудовуючи власний бренд, як експерта. При цьому кількість запитів доволі значна. Відтепер тільки від вас залежить, як часто ваше ім’я лунатиме в Інтернеті чи в ефірах передач».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Платформа HelpSMI
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду