17 травня – Всесвітній день вишиванки (травнева програма подій в Києві)

11 Травня 2018
3806
11 Травня 2018
09:35

17 травня – Всесвітній день вишиванки (травнева програма подій в Києві)

3806
14 травня в Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська, 10-12) о 17:00 відбудеться урочистий захід – дипломатичне прийняття «Українські амазонки» до Дня вишиванки за участі вищого керівництва держави та міжнародних дипломатів.
17 травня – Всесвітній день вишиванки (травнева програма подій в Києві)

За підтримки Міністерства інформаційної політики. Урочистий захід буде закритим.  Запрошуються представники ЗМІ до участі, виключно за попередньою реєстрацією за телефоном: +38044 200 41 23 або електронною адресою: press@mip.gov.ua. Акредитація триває до 13:00 14.05. Деталі програми – тут.

17 травня:
10.00 – Акція «Народжені у вишиванках». Передача вишиваночок для новонароджених. Міський пологовий будинок №1, вулиця Арсенальна, 5. (За сприяння поштово-логістичної групи «Міст»);

19.00 – Концерт «Думи мої, думи». Національний академічний духовий оркестр України. Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2.

21.00 – Показ під відкритим небом першого повнометражного документального фільму про вишиті сорочки «Спадок нації». Арт-сквер імені Василя Сліпака на розі Андріївського узвозу і вулиці Боричів Тік.

Також по всій Україні (понад 40 населених пунктів) проходитиме акція «Народжені у вишиванках», організована спільно з поштово-логістичною групою «Міст», вишивальницями та волонтерами. Починаючи з цього року, акція «Народжені у вишиванках» розширила свою географію і пройде також у Канаді, Туреччині, Австралії, Хорватії, Таїланді.

Спільно з Державною прикордонною службою України буде реалізовано 17 травня добову інформаційну кампанію «День вишиванки - День України у світі». На пунктах пропуску та в аеропортах всім, хто в’їжджає та виїжджає, будуть роздані буклети про свято.

Спільно з українськими годинниками «Клейнод» буде здійснено он-лайн проект у Facebook «День вишиванки – час України», мета якого - показати якомога більше включень з різних країн світу, де відзначають свято. Детальніше – тут.

3-31 травня – візуальний проект «Звідки Твоя». Мета: графічно продемонструвати багатство та різноманіття українських вишитих сорочок з різних регіонів держави. Усі використані фрагменти орнаментів відфотографовано з старовинних автентичних сорочок. Спільно з Київським метрополітеном та Міністерством інформаційної політики. Постери для вільного скачування.

Оргкомітет громадської організації та свята «Всесвітній день вишиванки».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду