12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»

12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»

10 Квітня 2018
1068
10 Квітня 2018
12:09

12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»

1068
На прес-конференції буде оприлюднено відповідний маніфест творчої групи стрічки та представлено стислий відеовиклад фільму «Війна химер» для ЗМІ і тих, хто має намір стати народним дистрибутором.
12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»
12 квітня - прес-конференція з нагоди оголошення народної дистрибуції фільму «Війна химер»

12 квітня о 15.00 в приміщенні інформагенції «Укрінформ» (зала 1) відбудеться прес-конференція творчої групи фільму «Війна химер» з нагоди оголошення народної дистрибуції стрічки як нового шляху документального фільму до глядачів в Україні та світі.

Учасники:

Марія та Анастасія Старожицькі - режисерки стрічки «Війна химер»;

Сергій Неретін - перший заступник голови Державного агентства з питань кіно України;

Світлана Зинов`єва - продюсер українських документальних фільмів;

Лариса Артюгіна - режисерка, керівник проекту "Платформа української документалістики";

Іванна Щербина - директор Централізованої бібліотечної системи Солом'янського району.

Режисерки та водночас продюсерки Анастасія і Марія Старожицькі, які створили стрічку власним коштом, вважають нагальним зафіксувати появу в Україні волонтерського розповсюдження кінематографічної продукції.

Тобто звичайні глядачі, яким сподобалася стрічка, самі ініціювали і продовжують ініціювати організацію її подальших показів у школах, вишах, бібліотеках, кіноклубах, палацах культури, військових частинах та реабілітаційних центрах.

За мінімального сприяння можливих спонсорів щодо оренди залів, приїздів творчої групи, друку афіш, медійної підтримки тощо народна дистрибуція в момент зародження великої хвилі документальних фільмів про українське сьогодення має стати дієвою підтримкою обмеженим можливостям кінотеатрального прокату, зокрема, стосовно документалістики.

До розмови про стан сучасної документалістики і перспективи народної дистрибуції долучаться перший заступник голови Державного агентства з питань кіно України Сергій Неретін, досвідчений продюсер кільканадцяти документальних стрічок Світлана Зинов`єва та керівник проекту «Платформа української документалістики, режисерка Лариса Артюгіна.

На прес-конференції, зокрема, буде оприлюднено відповідний маніфест творчої групи стрічки, який буде запропоновано підтримувати всім зацікавленим, а також представлено стислий відеовиклад фільму «Війна химер» для ЗМІ і тих, хто має намір стати народним дистрибутором.

Акредитація ЗМІ за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1aCx0mt4UoSLl8a2JjEMGrEpBvgS-9ykHyStdhs6BbfY/edit

Фото: з архіву Марії та Анастасії Старожицьких

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Укрінформ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду