В Україні на 27 березня реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій – Держкомтелерадіо

В Україні на 27 березня реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій – Держкомтелерадіо

27 Березня 2018
1207
27 Березня 2018
18:22

В Україні на 27 березня реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій – Держкомтелерадіо

1207
Зокрема на сьогодні з 24 комунальних друкованих ЗМІ Запорізької області реформовано 8.
В Україні на 27 березня реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій – Держкомтелерадіо
В Україні на 27 березня реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій – Держкомтелерадіо

Колегія Держкомтелерадіо 27 березня розглянула хід реформування комунальних друкованих засобів масової інформації у Запорізькій області. На сьогодні з 24 комунальних друкованих ЗМІ Запорізької області реформовано 8.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Як повідомив в. о. директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької обласної державної адміністрації Лєван Шишинашвілі, не ухвалено рішень засновників про реформування трьох редакцій - «Запорізька правда», «Трудова слава» та «Наше місто Токмак», яким співзасновники, за його словами, створюють перешкоди на шляху реформування.

Одне видання - журнал «Хортиця» - ліквідовано рішенням Запорізької обласної ради; решта редакцій перебувають на різних етапах реформування. Водночас, як повідомляє Держкомтелерадіо, в області зафіксовано непоодинокі випадки перешкоджання засновниками комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій процесу реформування.

Члени колегії у своїх виступах наголошували, що неприйняття засновниками відповідних рішень про реформування друкованих ЗМІ призводить до порушення прав трудових колективів редакцій. Крім того, відповідно до вимог статті 11 Закону неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31.12.2018  Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним.

«Хоч реформування друкованих ЗМІ має бути завершене до 31 грудня 2018 року, переважна їх більшість і досі поза процесом. Станом на 27 березня 2018 року реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій, з них 10 державних і 177 комунальних. 153 з них - це редакції-учасники першого етапу реформування. Тому роботу треба визнати недостатньою - і Держкомтелерадіо, і колег з Верховної Ради, і абсолютно всієї регіональної влади, оскільки показник 187 на третьому році реформи - безумовно, не позитивний», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко

Голова Держкомтелерадіо нагадав, що старт реформи через формальні причини було затримано на рік. Але основною причиною повільного процесу роздержавлення, на його думку, є перешкоджання засновниками комунальних ЗМІ та редакцій процесу реформування. Місцева влада зволікає із ухваленням відповідних рішень, що призводить до порушення прав трудових колективів. Водночас і самі редакції нерідко затягують з поданням документів на перереєстрацію, сподіваючись не відтермінування реформи.

Також керівник відомства наголосив, що Держкомтелерадіо буде наполягати, щоб кожне реформоване видання отримало фінансову підтримку в розмірі 100 тисяч гривень на кожну редакцію.

Нагадаємо, що станом на 6 березня 2018 року з 728 комунальних та державних друкованих засобів масової інформації було реформовано 173.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1207
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду