До 30 квітня – прийом журналістських матеріалів на конкурс із гендерної тематики

До 30 квітня – прийом журналістських матеріалів на конкурс із гендерної тематики

13 Березня 2018
1166
13 Березня 2018
14:34

До 30 квітня – прийом журналістських матеріалів на конкурс із гендерної тематики

1166
Волинський прес-клуб, Гендерний центр Волинської області та програма “У-Медіа” (Інтерньюз) оголошують Другий Конкурс журналістських матеріалів на гендерну тематику.
До 30 квітня – прийом журналістських матеріалів на конкурс із гендерної тематики
До 30 квітня – прийом журналістських матеріалів на конкурс із гендерної тематики

До участі в конкурсі запрошуються представники/представниці друкованих ЗМІ, телебачення, радіо та інтернет-видань, блогер(к)и та фрілансер(к)и всіх регіонів України, які цікавляться тематикою рівних прав і можливостей чоловіків і жінок.

Тематика матеріалів може стосуватися (але не обмежуватися) таких сфер: політики, влади, бізнесу/економіки, соціальної сфери (відпустки по догляду за дитиною, працевлаштування, забезпечення умов праці та ін.), медицини, освіти, юриспруденції, журналістики, військової галузі, громадської активності тощо.

На конкурс можна надсилати як уже опубліковані/подані в ефір у 2017-18 роках матеріали, так і раніше не оприлюднені. Роботи, які були подані на цей конкурс у 2017 році, до розгляду не приймаються.

Формат подачі:

1) для матеріалів, розміщених у друкованих виданнях – текст у форматі Microsoft Word, скан-копія публікації у виданні (або pdf-формат зверстаної сторінки чи посилання на інтернет-сторінку газети);

2) для матеріалів, розміщених у інтернет-виданнях – посилання на інтернет-сторінку або оригінал тексту у форматі Microsoft Word (якщо матеріал не був опублікований);

3)    для матеріалів, розміщених в електронних ЗМІ (радіо, телебачення) – посилання на передачу/сюжет, розміщену на інтернет-сторінці медіа, каналі YouTube, Vimeo або файлообміннику.

Учасниці/учасники конкурсу можуть надіслати не більше 2 матеріалів.

Критерії оцінювання:

  • актуальність матеріалу;
  • повнота розкриття теми;
  • наявність / відсутність стереотипів;
  • дотримання етичних стандартів журналістики;
  • вживання фемінітивів.

Оцінювання робіт проводитиме журі, сформоване з організаторів конкурсу, фахівців у питаннях прав людини та журналістів (до завершення конкурсу імена не розголошуються). Результати конкурсу будуть оголошені в травні 2018 року.

Учасників/учасниць конкурсу буде нагороджено призами, а переможців/переможиць – дипломами і цінними подарунками.

Кінцевий термін подачі матеріалів – 30 квітня 2018 року на електронну пошту Волинського прес-клубу lutsk@cure.org.ua. Тема листа: “На конкурс журналістських матеріалів із гендерної тематики”.

З усіма питаннями звертайтеся до Богдани Стельмах за тел.: (066) 203-50-31, (067) 756-24-20, e-mail: lutsk@cure.org.ua.

Конкурс проводиться в межах проекту “Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики”, що реалізовується Волинським прес-клубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки програми “У-Медіа” (Інтерньюз).

Фото: prostir.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Волинський прес-клуб
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду