9 лютого – презентація збірки Ніни Кур’яти «Я буду дивитися, як ти пишеш»

9 лютого – презентація збірки Ніни Кур’яти «Я буду дивитися, як ти пишеш»

2 Лютого 2018
1075
2 Лютого 2018
13:10

9 лютого – презентація збірки Ніни Кур’яти «Я буду дивитися, як ти пишеш»

1075
9 лютого о 19:00 у Книгарні «Є» (вул. Хрещатик, 46) відбудеться презентація збірки віршів головної редакторки «BBC Україна», письменниці Ніни Кур’яти
9 лютого – презентація збірки Ніни Кур’яти «Я буду дивитися, як ти пишеш»
9 лютого – презентація збірки Ніни Кур’яти «Я буду дивитися, як ти пишеш»

Анонс зустрічі опублікований на сайті «Видавництво Старого Лева».

Модератор зустрічі – Анастасія Левкова.

«Читач може знайти у збірці вірші різних років, написані за різних обставин, розповіла Ніна Кур’ята. – Деякі з них несподівано для мене абсолютно органічно об‘єдналися в тематичні цикли чи розділи, наприклад, «Дівчатка», «Інша картина» чи «Маршрути риб». Мені виявилося дуже цікаво спостерігати, як рукопис перетворюється на книжку, як кожна правка редакторки чи ілюстрація художниці робить свій внесок. Якщо дивитися на цю книгу відсторонено як на цілісний продукт – це дуже захопливий процес, тому що відтепер вірші живуть своїм, окремим життям, а я почала їх переосмислювати. Чудова ілюстраторка Ілона Сільваші дуже тонко відчула мене за тими віршами і створила прекрасні малюнки, які доповнили мої твори. Для Ілони це – ілюстраторський дебют, і, я сподіваюсь, він буде хорошим початком».

Ніна Кур’ята – українська журналістка, біолог та поетеса. Народилася 25 лютого 1978 року в селищі Зеленогірське Любашівського району Одеської області. У 1999 році закінчила біологічний факультет Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова, тоді ж вступила до аспірантури, яку закінчила в 2002 році. У 2003 році вступила до Національного університету «Києво-Могилянська академія» на магістерську програму «Журналістика». У 2005 році отримала ступені кандидата біологічних наук та магістра журналістики. Лауреат ІІІ премії літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» 2002 року, дипломант міжнародного літературного конкурсу «Гранослов-2002», переможець конкурсу «Гранослов-2003». Вірші публікувалися в альманахах «Гранослов-2001», «Гранослов-2002», «Привітання життя-2002», «Південна ліра-2001», «Південна ліра-2002», в часописах «Четвер» (№№ 17, 19/20), «Сучасність» (№ 7-8 20012 р.), електронній версії журналу «Радар», в антології «Степ». Авторка поетичних збірок «Вуличка гравію» (Одеса, 2003), «Сіль і світло» (Київ, 2005). Живе і працює в Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду