30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ

30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ

27 Листопада 2017
983
27 Листопада 2017
17:25

30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ

983
«Журналіст на війні та про війну» – такою є основна тематика світлин маріупольської фотожурналістки Аліни Комарової. На знімках, зроблених у 2016–2017 роках у зоні бойових дій та поблизу лінії розмежування, – портрети морських піхотинців, волонтерів, фронтові будні і свята, обличчя патріотів приазовського краю, а також фото колег, які пліч-о-пліч працюють у складних і часто небезпечних умовах.
30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ
30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ

Під час відкриття виставки в прес-центрі НСЖУ відбудеться розмова про особливості роботи журналіста у зоні АТО, про пам‘ятні зустрічі та набутий досвід. Учасниками обговорення стануть працівники медіа, громадські активісти, ветерани АТО. Відкриття виставки – 30 листопада о 14:00.

Провідна тема творів члена НСЖУ Аліни Комарової – сьогодення Донеччини, на землю якої прийшла розв’язана московським Кремлем війна. Персональна виставка фронтових світлин з творчого доробку маріупольської фотожурналістки відкриється у прес-центрі НСЖУ 30 листопада о 15:00.

Колеги, відвідувачі виставки на зустрічі з донеччанами вестимуть мову про роботу журналістів, які виконують професійні обов’язки в дуже непростих умовах, коли поряд – війна. Аліна Комарова працює в редакції газети «Приазовский рабочий» з 1997 року. Починала як фоторепортер, з 2013-го – художній редактор. Упродовж двох десятиріч майже всі помітні події в житті Маріуполя і Приазов’я фіксував об’єктив її фотокамери. А останніми роками – це, звісно, і злободенна фронтова тема.

Аліна – активна учасниця творчих конкурсів і виставок: 2003 року перемогла в одній з номінацій фотоконкурсу імені Бориса Віткова. Того ж року посіла третє місце на V Міжнародному фотоконкурсі «День-2003» (Київ), а 2004-го була серед переможців цього престижного змагання фотомайстрів. Здобула також перше місце в міському конкурсі «Майбутнє Маріуполя» в номінації «Молодий журналіст». У березні 2008-го Аліну Комарову відзначено Подякою Донецької обласної державної адміністрації за сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток журналістики.

Далі були також перемоги в першому міському конкурсі «Жінка року-2008» – у номінації «Працівник ЗМІ року», у регіональному конкурсі «Жінка Донбасу-2009» (визнана одним з переможців у номінації «Жінка в журналістиці»), а 2011-го – стала лауреатом у номінації «Кращий фоторепортер» у першому регіональному конкурсі «Кращий у сфері журналістики», проведеному Донецькою обласною радою.

Згодом Аліна Комарова здобула диплом лауреата міського конкурсу «Маріупольчанка року-2012» за формування громадської і політичної свідомості, об'єктивне та всебічне висвітлення подій у житті міста, регіону, України в засобах масової інформації. У 2015-му перемогла у творчому конкурсі НСЖУ «Журналіст року-2015» у номінації «Фотокореспондент». У грудні 2016-го посіла перше місце в конкурсі пам’яті Ігоря Олександрова «Свобода слова» серед журналістів і творчих колективів Донецької області.

Визнанням творчих успіхів Аліни Комарової стала відзнака Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України» (2017) – за роботу в зоні проведення АТО, створення серії фотодокументальних альбомів про події на Сході країни. Цього ж року трьома спецпризами ХІХ Міжнародної фотовиставки газети «День», зокрема й спеціальним призом НСЖУ, відзначено творчі роботи маріупольської журналістки, персональну фотовиставку якої розгорнуто в прес-центрі НСЖУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду