Чому люди погоджуються на кабальні умови контрактів участі в ток-шоу?

15 Листопада 2017
891
15 Листопада 2017
13:14

Чому люди погоджуються на кабальні умови контрактів участі в ток-шоу?

«Громадське радіо»
891
Разом із журналісткою видання «Детектор медіа» Галиною Скляревською ведучі «Громадського радіо» зазирнули за лаштунки телебачення і поговорили про те, чому ж самі люди готові брати участь у ток-шоу, скільки вони за це отримують і на які пункти в договорах часто не звертають увагу.
Чому люди погоджуються на кабальні умови контрактів участі в ток-шоу?
Скільки коштує участь у телевізійному ток-шоу, чому люди готові брати в них участь та які їхні права можуть порушуватись телеканалами?

Після участі в програмі телеканалу «Інтер» 12-річної дівчини, права якої не були враховані, за висновком Незалежної медійної ради, розгорнулася більш широка дискусія про неврахування та порушення прав учасників подібних програм телеканалами.

Галина Скляревська  // Громадське радіо
Галина Скляревська
Громадське радіо

З журналісткою видання «Детектор медіа» Галиною Скляревською зазирнули за лаштунки телебачення і поговорили про те, чому ж самі люди готові брати участь у ток-шоу, скільки вони за це отримують і на які пункти в договорах часто не звертають увагу.

«С каждым годом телевизионная ситуация ухудшается, с моей точки зрения, потому что ради рейтингов журналисты пренебрегают правами своих участников, в первую очередь, детей, в целом очень активно вмешиваются в приватную жизнь людей, которые не обязаны так ее выставлять на всю страну. И тут возникает вопрос: зачем они вообще приходят на ток-шоу?», — говорить Галина Скляревська.

За словами журналістки, самі ж майбутні учасники шоу часто неуважно читають умови договору, що в результаті може негативно для них обернутись:

«Там есть такой прекрасный «пункт», который звучит приблизительно так: все предыдущие устные или письменные договоренности после подписания этого договора теряют силу. Что говорят людям для того, чтобы привести их в ток-шоу, как их устно или письменно уговаривают, мы не знаем. Но по факту они не глядя подписывают договор на десяти страницах мелким шрифтом. В основном, думаю, не глядя, потому что в здравом уме сложно подписать такой договор, если ты внимательно его прочел. Там очень жесткие санкции по отношению к участникам».

Слухайте повну версію розмови в доданому звуковому файлі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
«Громадське радіо»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
891
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду