26-29 жовтня – перший фестиваль «Київський тиждень критики»

26-29 жовтня – перший фестиваль «Київський тиждень критики»

17 Жовтня 2017
2023
17 Жовтня 2017
16:35

26-29 жовтня – перший фестиваль «Київський тиждень критики»

2023
У рамках фестивалю буде показано чотири стрічки з цьогорічних європейських кінофестивалів, які рекомендували до перегляду українські кінокритики
26-29 жовтня – перший фестиваль «Київський тиждень критики»
26-29 жовтня – перший фестиваль «Київський тиждень критики»

26-29 жовтня 2017 року в Києві в кінотеатрі «Жовтень» уперше пройде «Київський тиждень критики».

Про це повідомляє прес-служба дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік».

Кураторами фестивалю стали: редакторка розділу «Культура» онлайн-видання «Лівий берег» Дар’я Бадьор, кінознавчиня та редакторка розділу «Кіно» Cultprostir Надія Заварова, кінокритик, автор видань «Українська правда» та «Укрінформ» Олександр Гусєв, режисер, засновник порталу Cineticle Станіслав Бітюцький.

Критики відібрали чотири стрічки з лайн-апів головних європейських фестивалів цього року:

1. «Фатальна спокуса» – нова робота Софії Копполи, яка отримала премію за кращу режисуру на Каннському кінофестивалі. Стрічка про дезертира, який після поранення потрапляє в пансіон для дівчат під час Громадянської війни в США, являє собою ремейк фільму «Обдурений» 1971 року з Клінтом Іствудом. У «Фатальній спокусі» головні ролі зіграли Колін Фаррелл, Ніколь Кідман, Кірстен Данст та Ель Феннінґ.

2. «Тіснява» – дебютна робота Кантєміра Балаґова – вперше була показана у програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де драма про життя єврейської спільноти на Північному Кавказі була нагороджена премією міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI.

3. «Сексуальна Дурга» – суміш хоррора та роуд-муві про нічну втечу дівчини з півночі Індії в компанії хлопця, яких погодилися підвезти на фургоні двоє незнайомих чоловіків. Третій повнометражний фільм Санала Кумара Сасісдхарана був нагороджений головним призом Роттердамського кінофестивалю і через провокативну тему визвав скандал в Індії.

4. «Король» Найлза Аттали з програми Роттердамського фестивалю  – психоделічна драма, що заснована на реальних подіях: в 1860 році французький адвокат відправляється до Амазонії, де зустрічає індіанців-мапуче, які визнають його верховним правителем Патагонії та Арауканії.

Ранкові покази в кінотеатрі «Жовтень» призначені для студентів та преси і будуть безкоштовними за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. На вечірні сеанси буде відкритий продаж квитків. Після кожного показу на глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2023
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду