13 жовтня - прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”»

11 Жовтня 2017
1812
11 Жовтня 2017
15:00

13 жовтня - прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”»

1812
Прес-конференція буде присвячена світовій прем’єрі фільму, що пройде 17 жовтня в конкурсі 33-го Варшавського кінофестивалю, а також подальшій прем’єрній кампанії містами України.
13 жовтня - прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”»

13 жовтня в приміщенні національного інформаційного агентства України «Укрінформ» відбудеться прес-конференція, присвячена фільму Тараса Томенка «Будинок “Слово”».

Спікерами на прес-конференції будуть режисер фільму Тарас Томенко, продюсери Юлія Чернявська і Олег Щербина, Голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, член комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики Юрій Павленко (який разом із цим є асоціативним продюсером фільму), директор дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов та перший заступник голови Держкіно України Сергій Неретін.

Документальна повнометражна стрічка «Будинок “Слово”» є переможцем конкурсного відбору фільмів Держкіно України. Творці фільму, режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук, працювали над ним 5 років. Протягом цього часу вони вишукували в приватних архівах, а також в архівах СБУ та літературних інститутів, до цього приховані документи про те, що сталося в 30-х роках минулого століття: поселення в одному домі в Харкові, а потім поголовного знищення кращих представників української культури – письменників, поетів, художників, режисерів і акторів. Фільм являє собою поєднання архівних фото і відео з прямою мовою самих героїв, начитаної сучасними київськими акторами, чиї голоси можна часто почути в озвучанні голлівудського кіно.

Фільм було створено компанією Fresh Production Group, два фільми якої цього року вже були представлені в конкурсах кінофестивалів класу «А» (повнометражний «Ізі» Андреа Маньяні в Локарно і короткометражний «Папуга, що говорить» (спільно з Констант Продакшн) Ірини Асонової в Монреалі).

«Будинок “Слово”» є лауреатом конкурсного відбору Держкіно України, і знімався за його підтримки. А до широкого прокату випускається дистриб’юторською компанією «Артхаус Трафік».

Генеральний медіапартнер – канал «Україна».

У прокат фільм виходить 9 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
канал «Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду