4 жовтня - презентація англомовного журналу «The Ukrainian: Life And Culture»

3 Жовтня 2017
1578
3 Жовтня 2017
12:00

4 жовтня - презентація англомовного журналу «The Ukrainian: Life And Culture»

1578
4 жовтня 2017 року о 12.00 у приміщенні УНІА «Укрінформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться презентація англомовного журналу «The Ukrainian: Life And Culture» («Українське: життя та культура»), який видається в США з метою формування позитивного iмiджу України в свiтi за допомогою популяризацii її культури.
4 жовтня - презентація англомовного журналу «The Ukrainian: Life And Culture»

У презентації візьмуть участь перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, головний редактор "The Ukrainian: Life and Culture" Інна Головаха, а також автори та герої публікацій першого номеру журналу - кінознавець  Сергій Тримбач; генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус; заступник генерального директора Національного музею Тараса Шевченка Марта Лопатiй; старший науковий спiвробiтник Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнологii НАН України Олена Чебанюк; засновник, менеджер гурту Two Violins Катря Кот; американський пiдприємeць, блогер Пітер Сантенелло.

Модератор – літературознавець, критик, регіональний редактор журналу «Образотворче мистецтво» Ігор Бондар-Терещенко.

Вхід вільний.

Акредитація представників ЗМІ за редакційними посвідченнями на місці.

Інформаційно:

«The Ukrainian: Life And Culture» - це перше видання, яке дає українській культурі міжнародну трибуну, робить Україну більш відомою та зрозумілою за кордоном.

Видання розраховано на англомовну аудиторію, виходитиме 4 рази на рiк в паперовому вигляді на додаток до електронного. Поширюватиметься через передплату, соцiальнi мережi та вебсторiнку.

Журнал «The Ukrainian: Life and Culture» видається американською неприбутковою організацією «Ukrainian Cultural Initiatives» (Arlington, VA), утвореною з метою формування позитивного iмiджу України у свiтi за допомогою популяризації культурних артефактів.

Наразі вийшов перший номер журналу.

Над проектом працюють представники української діаспори США (головний редактор журналу Інна Головаха, англомовні літературні редактори  Бірґіт Мід, Пенелопа Белл, Елвіс Васкес, Сільвія Ортеґа, Вільям Гікс), художник, дизайнер Олексій Чекаль,  автори - журналісти, мистецтвознавці та літературознавці з України.

Засновники проекту вважають, що, незважаючи на триваючу війну та складну політичну та економічну ситуацію, сучасна українська культура розвивається за моделями наймодніших європейських культурних трендів. Постійно з'являються нові імена, триває розвиток кінематографії, швидко розвиваються арт-центри i неформальнi театри не тільки в Києві, але й у великих містах західної та східної України (Харків, Дніпро та Львів). Багато малих міст та селищ по всій країні стають центрами етнічного туризму. Але, на жаль, за кордоном більшість людей не знають про культурне життя та досягнення України та мають задавнений імідж України як культури хаток, вишиванок та борщу.

Мета журналу - зробити таку інформацію відомою у свiтi. Такого видання раніше не існувало ані в США, ані в інших англомовних країнах. В Україні існують чудові журнали про культуру, але вони орієнтовані на українську читацьку аудиторію та публікуються українською чи російською мовами. У США є багато видань української діаспори, які служать потребам діаспорних спільнот, але вони не поширюються на американську аудиторію та дуже мало розповідають про культурне життя саме сучасної України.

«Я живу у Вашингтоні більше 20 років і розділяю свій час порівну між двома країнами, які я люблю. Я завжди хотіла побудувати міст між Україною та США, об’єднавши дві країни разом, тому я заснувала журнал «Українське: життя та культура»… - написала у листі до читачів першого номеру журналу головний редактор  Інна Головаха. - Ми зібрали найкращі українські голоси, щоб розповісти вам про культуру країни: голоси як молодих сміливців, які будують нову Україну, так і старших досвідчених, які можуть розповісти про багато років хвилювань та труднощів. Наші співробітники добре відомі, професійні та успішні у своїх сферах: гуманітарні вчені, журналісти, автори, артисти, блогери та підприємці, які доклали зусиль, щоб допомогти вам пізнати Україну».

У першому номері журналу автори проекту намагались розкрити різні аспекти культурного життя українців - від літературної критики (Ігор Бондар-Терещенко, Василь Карпюк), кінокритики (Сергій Тримбач) до культури антикафе (Дарія Николаєва) й сучасної музики (Олександр Рябін). Про феномен гуцульського театру написав Юрій Атаманюк, про українську художницю Зінаїду Серебрякову, її втечу в 1924 році до Франції та американську виставку розповідає у своїй статті Михайло Красиков. Постійною стане рубрика «Іноземці в Україні й Українці в світі». Цього разу українка Марина Гримич розповіла про українську діаспору в Бразилії, а Петер Сантінелло з Сан-Франциско - про життя американця в Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду