Український форум програми «Креативна Європа»

Український форум програми «Креативна Європа»

6 Вересня 2017
1059
6 Вересня 2017
15:08

Український форум програми «Креативна Європа»

1059
Український Форум програми «Креативна Європа» - спеціальний захід в рамках KYIV MEDIA WEEK, організований спільно з Українською Кіноасоціацією за підтримки Державного агентства України з питань кіно, та за участю Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа».
Український форум програми «Креативна Європа»
Український форум програми «Креативна Європа»

Форум присвячений процесу інтеграції України в європейський медіаринок, розвитку партнерства між Україною і країнами Європейського Союзу у сфері креативних індустрій, та організований з метою презентувати учасникам українського медіаринку можливості, які надає програма «Креативна Європа», а також налагодити діалог між державними органами і представниками креативної спільноти для розробки алгоритму дій, необхідних для повноцінної участі України в програмі.

«Креативна Європа» - програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного і аудіовізуального секторів. «Креативна Європа» складається з підпрограм «Культура» і «Медіа», а також міжсекторального напрямку.

Підпрограма «Медіа» надає фінансову підтримку проектам з виробництва, розповсюдження та популяризації кіно та аудіовізуальної продукції; забезпечує вихід повнометражних художніх, анімаційних фільмів, телесеріалів, документальних фільмів і нових медіа на нові ринки, за межі національних і європейських кордонів.

Окремий проект може отримати фінансування від 200 000 до 2 млн. Євро.

З 2015 року Україна на пільгових умовах приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа». Погоджено участь в підпрограмі «Культура» і доступ лише до кількох напрямків підпрограми «Медіа»: «Навчання», «Фестивалі», «Формування аудиторії» і «Доступ до ринків».

Для повноцінної участі і отримання доступу до всіх можливостей програми підтримки ЄС «Креативна Європа» необхідно завершення процедури щодо приведення національного законодавства в аудіовізуальній сфері у відповідність до законодавства ЄС.

Програма Форуму:

• ПРЕЗЕНТАЦІЯ підпрограми «МЕДІА»;

• ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТІВ, які отримали фінансову підтримку в рамках підпрограми «Медіа»;

• КРУГЛИЙ СТІЛ «Повноцінне членство України в програмі «Креативна Європа»: конкретні кроки та очікування індустрії»;

Учасники Форуму:

Представництво Європейського Союзу в Україні, представники підпрограми «Медіа» програми ЄС «Креативна Європа», представники Національних бюро програми ЄС «Креативна Європа», представники профільних міністерств, комітетів ВР України, Голова Державного агентства України з питань кіно, Голова Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, депутати ВР України, керівники провідних компаній українського медіаринку.

Імена спікерів будуть оголошені найближчим часом

Подати заявку на участь та більш детально ознайомитися з програмою заходу можна на офіційній  сторінці заходу

Український Форум програми «Креативна Європа» відбудеться 20 вересня 2017 року, в рамках KYIV MEDIA WEEK 2017 з 16:30 до 19:30, за адресою: Hyatt Regency Kyiv, вул. Алли Тарасової, 5, конференц-зал PARIS.

Слідкуйте за новинами KMW на офіційному сайті  і Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду