14-16 вересня - тематичний кластер «Освіта» 24-го Міжнародного Форуму видавців у Львові

14-16 вересня - тематичний кластер «Освіта» 24-го Міжнародного Форуму видавців у Львові

5 Вересня 2017
2457
5 Вересня 2017
18:31

14-16 вересня - тематичний кластер «Освіта» 24-го Міжнародного Форуму видавців у Львові

2457
Організатором тематичного кластеру «Освіта» у рамках 24-го Міжнародного Форумі видавців виступив Український інститут майбутнього у партнерстві з ГО «Батьківський контроль», «Детектор медіа», «Смарт освіта», ГС «Освіторія», EdCamp Україна, EdEra, Міжнародним центром інтегрального розвитку, Центром інноваційної освіти «Про.Світ», ініціативами GoGlobal та Teach for Ukraine видавництвами «Літопис» і «Ранок».
14-16 вересня - тематичний кластер «Освіта» 24-го Міжнародного Форуму видавців у Львові
14-16 вересня - тематичний кластер «Освіта» 24-го Міжнародного Форуму видавців у Львові

Глобальний контекст, в якому існують інститути освіти за останні роки істотно змінився. Змінюється і сама освіта. Зокрема, фокус уваги перенеситься з навчальних дисциплін на розвиток особистості, від успішного складання іспитів до роботи з викликами майбутнього. Система освіти України також на порозі кардинальних змін.

Одними із ключових принципів концепції Нової Української школи є розвиток навичок, необхідних для життя, педагогіка партнерства та формування індивідуальних освітніх траєкторій. Новий закон України «Про освіту» вводить у правове поле поняття неформальної та інформальної освіти, а також створює умови для безперервної освіти впродовж життя. Однак, в українських реаліях ці вектори наразі провадять у цілковиту terra incognita.

В такій ситуації дуже важливо подбати про навігацію і звірити мапи, ініціаторів змін та тих, кого вони передусім торкнуться. Саме на цей викликом скерована робота тематичного кластеру «Освіта», що відбудеться у рамках.

Впродовж 14 – 16 вересня учасники події осмислюватимуть такі аспекти як педагогіка партнерства, підготовку педагогів до Нової української школи, майбутнє університету, індивідуальні освітні траєкторії і навчання впродовж життя. А також – їх взаємозв’язок, який утворює складний і саморганізований освітній ландшафт. Забезпечити учасників трансформаційних процесів надійною навігацією у цьому динамічному ландшафті – у цьому і полягає одне з головних завдань тематичного кластеру «Освіта», з якими ми розраховуємо впоратися консолідованими зусиллями педагогів, батьків, управлінців, громадських активісті та експертів.

16 відбудеться підсумкова дискусія  «Освіта майбутнього – стратегічна рамка», за участю Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, Івана Примаченка, Ліліії Боровець, Вікторії Бринзи, Руслана Савчинського, Анастасії Леухіної, Михайла Комарницького, Віктора Круглова, Юрія Василика та інших.

Робота тематичного кластеру «Освіта» включатиме використання інструментів візуальної фасилітації, що дозволить наглядно представити проблеми, що виносяться на обговорення та зафіксувати результати спільної роботи

Ідея полягає у тому, щоби на цей «екран» можна було спроектувати історії, сенси, меседжі гіпотези, які будуть згенеровані або привнесені впродовж трьох днів і кожен із учасників мав змогу долучитися до осмислення цього ландшафту, міг ясно побачити у ньому своє місце розуміти основні дилеми та отримати інструмент роботи з ними і обґрунтованого вибору.

На майданчику кластеру відбудеться презентація таких видань:

-Арі Покка. «Вищий клас. Шкільне керівництво та управління по-фінські». В-во «Ранок»

-Кен Робінсон. «Творчість в школі». В-во «Літопис», Львів

-Аманда Ріплі. «Розумники». В-во K.Found та «Освіторія», Київ.

-«Вища освіта в Україні: порядок денний для реформ», Фонду Конрада Аденаура.

-Микола Скиба. «Освіта для турбулентного світу», аналітична доповідь Українського інституту майбутнього.

-Фіонг Ань Чан. «Як ніколи не помилятись. Сила математичного мислення». В-во «Наш формат» 

Усі події тематичного кластеру «Освіта» відбудуться у приміщенні Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету за адресою: Львів. Вул Козельницька 2а.

Координатори заходу: директор видавництва «Літопис» Михайло Комарницький та експерт з питань освіти Українського інституту майбутнього Микола Скиба myskyba@gmail.com ; 0660596335.

З програмою можна ознайомитись за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду