22 серпня – медіасніданок з MRM на тему «Мовні квоти в українському ефірі»

17 Серпня 2017
2083
17 Серпня 2017
17:44

22 серпня – медіасніданок з MRM на тему «Мовні квоти в українському ефірі»

2083
22 серпня компанія Media Resources Management проведе черговий «Медіасніданок з MRM», цього разу тема - «Мовні квоти в українському ефірі».
22 серпня – медіасніданок з MRM на тему «Мовні квоти в українському ефірі»

Незабаром вступить в силу регулювання, що припускає введення мовних квот на українському телебаченні. Відповідно до букви закону, 75% мовлення кожного загальнонаціонального телеканалу повинно буде здійснюватися українською мовою.

Для вітчизняного теле- і продакшн-ринків введення мовних квот пов'язане з досить сильними змінами існуючих правил гри. І мова не тільки про те, що більшість нового контенту канали будуть замовляти українською мовою, що передбачає об'єктивно скромніші бюджети через побоювання, що в подальшому такий продукт буде складно продати на інші території, зокрема - російськомовні. Мова йде також про значні бібліотеки прав, придбаних українськими каналами на контент українського виробництва, але російською мовою.

«Що робити з уже виробленим (російською мовою) українським контентом? Як виробляти контент виключно українською мовою і не втратити при цьому в якості? Як зміниться структура ефіру українських каналів зв'язку з мовними нововведеннями? І як же, власне, поведе себе український глядач? Про все це і про багато іншого ми і поговоримо на «Медіасніданку з МРМ», - сказав модератор «Медіасніданків», головний редактор інформаційно-аналітичних видань Content Report і Media Business Reports Артем Вакалюк.

Імена спікерів будуть оголошені найближчим часом.

Зустріч відбудеться 22 серпня об 11. 30 у ресторані Ronin (Київ, вул. Зоологічна 10).

З питань акредитації треба звертатися до Олени Кальної-Данилюк ekalnaya@mrm.ua , (067)-95-95-016.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду