14 липня – відкриття виставки карикатур

12 Липня 2017
1460
12 Липня 2017
11:57

14 липня – відкриття виставки карикатур

1460
14 липня 2017 року в в приміщенні обласного художнього музею ім. Галагана (м. Чернігів, вул. Горького 6) відбудеться відкриття виставки карикатур членів Асоціації карикатуристів України
14 липня – відкриття виставки карикатур

На виставці в будуть представлені роботи, відомі як карикатури «без слів». Історія їх народження йде в шістдесяті роки минулого століття, коли на сторінках газет і журналів почали з'являтися маленькі чорно-білі малюнки "без слів", які в даний час перетворилися в самодостатній вид мистецтва зі своїми правилами, методами, філософією, лідерами і визнаними майстрами.

Карикатуристи України, за визнанням провідних світових майстрів, є одними з лідерів цього незвичайного жанру мистецтва і, на жаль, що часто буває, незнайомі глядачам нашої країни.

Аналогічна виставка відбулася нещодавно Києві, в Шоколадному будиночку.

Відкриття виставки - 15.00. Вхід безкоштовний. Акредитація не потрібна.

Телефон для довідок: (063) 578-0482, Костянтин Казанчев (організатор виставки, голова правління Асоціації карикатуристів), e-mail: kazanchev@ukr.net.

Асоціація карикатуристів - громадська недержавна неприбуткова організація, заснована в 2002 р, об'єднує карикатуристів майже з усіх регіонів України. Серед членів Асоціації - неодноразові переможці міжнародних конкурсів карикатур. Практично на кожному міжнародному конкурсі карикатур українські художники стають лауреатами. За час незалежності України членами асоціації було отримано понад сімсот призів різного ґатунку на найпрестижніших міжнародних виставках карикатури в різних країнах на всіх континентах.

Основний захід, який проводить Асоціація, -  міжнародний конкурс карикатур, (започаткований 2001 року), в ньому  брали участь карикатуристи близько 80 країн світу. Конкурс організований з метою популяризації української карикатури і карикатури в цілому. Всього Асоціація провела 25 конкурсів (як міжнародних так і українських) і понад 50 виставок.

Докладніше  про Асоціацію карикатуристів і проведені конкурси  можна дізнатися на веб-сайті: www.cartoon.org.ua.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду