Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні

Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні

23 Червня 2017
4340
23 Червня 2017
16:34

Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні

4340
«112 Україна» запустив новий проект 112 International insight, в якому західні політики, експерти, журналісти та бізнесмени ексклюзивно для телеканалу дають оцінку тому, що відбувається в Україні та світі. Автор проекту – ведуча Еліна Бекетова – розповіла про те, як народилася ідея, як в короткі терміни вдалося її реалізувати, і чому 112 International insight – це ноу-хау для українського телебачення.
Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні
Еліна Бекетова: В 112 International insight ми покажемо погляд світу на події в Україні

Еліна, насамперед розкажіть, в чому суть нового проекту?

– У 112 International insight ми отримуємо ексклюзивні коментарі міжнародних експертів, які стежать за подіями в Україні, світі та можуть об'єктивно висловити свою точку зору. Сьогодні на українському телебаченні існує мовний бар'єр, події в країні коментують, як правило, тільки україно- та російськомовні експерти. Ми ж хочемо зруйнувати цю стіну і ввести на регулярній основі в дискурс авторитетних західних експертів, які можуть стати джерелом нової, інакшої, свіжої точки зору. «112 Україна» – це безумовний лідер і трендсетер ринку серед інформаційних телеканалів країни. І ми, як лідер, просто виконуємо свою природну функцію – бути першопрохідцями.

Ми знаємо, що ідея проекту ваша. Як вона народилася, можете поділитися?

– Крім того, що я роблю на каналі, мені хотілося попрацювати над чимось іще корисним для наших глядачів, використовуючи при цьому своє знання англійської. Я випускниця декількох американських програм, вчилася в США, проходила стажування на новинному каналі Оксфорда (Міссісіпі) і хочу, щоб цей досвід був корисний тут, в моїй рідній країні. Так народилася ідея брати ексклюзивні коментарі у закордонних експертів. Глядачі будуть чути точки зору з інших країн і континентів, і знати, що думають про нас там, за межами України, будуть отримувати додаткову інформацію для роздумів від незалежних міжнародних експертів, яка допоможе їм розібратися в конкретній політичній ситуації. Продюсерам каналу ідея сподобалася, і ми почали активно працювати над її реалізацією.

Як 112 International insight виглядає в ефірі?

– Поки що це скайп-включення в рамках студії LIVE, але в майбутньому плануємо включатися і в «Вечірньому праймі». Хочемо давати ексклюзивні коментарі експертів і в програмі «Воєнний щоденник» – це дуже актуально, адже спікери часто порушують тему ситуації на Донбасі.

Чи спілкуєтеся з експертами ви?

– Так, спілкуюся і продумую питання. Але всі рішення на кожному етапі роботи ми завжди приймаємо всією командою, яка працює над проектом. Ми хочемо показати міжнародний погляд на те, що відбувається в Україні, щоб глядачі чули точки зору найвпливовіших людей в світі – а це колосальна праця і вимагає великих зусиль.

А хто ці люди? З ким і про що вже встигли поспілкуватися в 112 International insight?

– З двома видатними дипломатами. Вже брали інтерв'ю у Ентоні Блінкена, колишнього першого заступника держсекретаря США. І говорили з ним про позицію Сполучених Штатів Америки стосовно України: чи зможуть Штати підключитися до переговорів в нормандському форматі щодо російської агресії на українському Донбасі, якщо адміністрації властей Німеччини і Франції звернуться з такою пропозицією. Чи варто шукати інші формати переговорів? Чим різняться європейські та американські санкції? Чи втомилася від нас Європа? Яку з країн потрібно підключити до переговорів з врегулювання політичної ситуації в Україні?

Також спілкувалися з Ендрю Вілсоном, професором Лондонського університету, професором українських студій в University College London і старшим науковим співробітником з питань політики в Європейській Раді з міжнародних відносин. Ми попросили Ендрю прокоментувати зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа, а також висловити свої очікування від переговорів двох президентів.

Ендрю Вілсон докладно дослідив історію України, був присутній в Києві під час Революції гідності в 2014 році...

–  Цілком вірно. Він добре розбирається в політичній ситуації в нашій країні. Власне, тому нам була дуже цікава його точка зору.

А що стосується планів... Кого надалі хочете залучати як експертів?

– Усі карти я, звичайно, не можу розкрити. Скажу тільки, що це будуть топові спікери: політологи, журналісти, експерти різних компетенцій і просто відомі люди, чия думка буде цікавою нашим глядачам. Вони будуть коментувати конкретні події в Україні та політичну ситуацію в цілому. Також хочемо залучати ньюзмейкерів, які зможуть виступати першоджерелами і повідомляти факти, про які ще ніхто раніше не чув.

І розкажіть, кому, власне, буде цікавий новий проект 112 International insight? І чому його варто дивитися?

– Проект буде цікавий геть всім, кому не байдужа доля України, хто стежить і цікавиться життям своєї країни, шукає альтернативні точки зору і хоче чути коментарі найвпливовіших осіб дипломатичного світу. За допомогою проекту 112 International insight ми надамо нашим телеглядачам таку можливість. А чи варто дивитися – однозначно так! Тому що експертні коментарі, які прозвучать у прямому ефірі «112 Україна», абсолютно ексклюзивні. А значить, будуть цікаві нашим глядачам, які звикли думати і самостійно аналізувати події.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба «112 Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду